2020-05-31 14:19

ADIO, Cartierul Roşu din Amsterdam! Cine vrea să INTERZICĂ expunerea prostituatelor în vitrine

 |  19:36
ADIO, Cartierul Roşu din Amsterdam! Cine vrea să INTERZICĂ expunerea prostituatelor în vitrine

Prima femeie-primar din Amsterdam, Femke Halsema, intenţionează să interzică expunerea prostituatelor în vitrine, potrivit planului lansat miercuri pentru oferi protecţie lucrătorilor sexuali în faţa turiştilor curioşi.

Primarul Femke Halsema a sugerat să se renunţe complet la practica de a expune lucătoarele sexuale în vitrinele dinspre stradă.

Aceasta a spus că este nevoie de aceste schimbări din cauza creşterii nivelului atins în traficul de persoane şi al numărului de turişti care vizitează cartierul luminilor roşii şi fotografiază femeile din vitrine.

“Ne obligă contextul, oraşul Amsterdam se schimbă”, spune Halsema, ”Cred că multe dintre femeile care lucrează acolo se simt umilite, luate în râs, acesta este unul dintre motivele pentru care ne gândim la aceste modificări”, scrie Reuters, citat de Mediafax.

Sunt luate în discuţie patru posibilităţi: interzicerea expunerii în vitrine, introducerea unui sistem de autorizare pentru lucrătorii care apar în vitrine, reducerea numărului de bordeluri ca şi relocarea spaţiilor în care sunt oferite servicii speciale în alte zone din oraş.

Printre opţiunile luate în calcul în raportul intitulat ”Viitorul Prostituţiei în Vitrină în Amsterdam” se numără şi o propunere care priveşte realizarea unei ”zone erotice urbane” care ar avea o poartă clar marcată, ca la Hamburg.

Opţiunile vor fi prezentate locuitorilor şi investitorilor din oraş în cadrul unor întâlniri la primărie înaintea alegerii unei soluţii care va fi supusă votului în consiliul local.

Primarul a arătat că nu se încearcă interzicerea prostituţiei. ”Am legalizat prostituţia pentru că am crezut şi încă mai credem că prostituţia legală oferă unei femei ocazia de a fi independentă, autonomă. Criminalizarea prostituţiei a fost preferată în Statele Unite şi cred că expune femeile unor riscuri în plus”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine