2020-02-24 13:13

Antena 2, ProCinema şi Romantica fac audienţe puţin peste zero

 |  17:39
Antena 2, ProCinema şi Romantica fac audienţe puţin peste zero

În plină crizăfinanciară, mai există încă patroni de media dispuşi să ardă gazul (aproape) depomană şi să ţină în viaţă posturi de televiziune care nu le aduc satisfacţiisub forma unor puncte de rating. Astfel, deşi a avut o audienţă medie pe zi dedoar 0,3, în perioada ianuarie-august 2010, Antena 2 se ambiţionează să maiemită pentru câţiva fani, în timp ce ProCinema difuzează filme văzute şirăsvăzute, pentru 0,2 puncte de rating. Nici Romantica nu a stins încă lumina,deşi se zbate ca peştele pe uscat, cu un remarcabil punctaj de 0,1.

N-a fost un an tocmaibun pentru Antena 2, cel puţin până în luna august. Emisiuni precum “AgentulVIP” moderată de Cristian Brancu, “Celebri sau nu la Mihaela Tatu” sau“Rebecca” nu au reuşit să cucerească publicul telespectator. Aşa încât, postulcare face parte din trustul Intact, patronat de conservatorul Dan Voiculescu, aînregistrat 0,3 puncte de rating în medie pe zi, în perioada 1 ianuarie- 11 august2010. Un punctaj cel puţin nesatisfăcător pentru un post care deţine angajaţişi producţii proprii, însă Antena 2 se ţine mândră şi, cel puţin deocamdată, nupare să dea semne că ar vrea să tragă obloanele.

Nici ProCinema nu stăchiar pe roze în ce priveşte audienţa. În aceeaşi perioadă, 1 ianuarie-1 august2010, televiziunea care face parte din trustul MediaPro a atins doar 0,2 punctede rating, adică aproximativ 20.000 de telespectatori, în medie, pe zi. Încazul ProCinema este însă mai lesne de înţeles de ce continuă să existe: îngrila postului intră, de regulă, filme ce au fost deja difuzate de fratele maimare PRO TV, care le achiziţionează primul. În plus, ProCinema nu areprezentatori proprii, astfel încât cheltuielile sunt minime, iar încasările dinpublicitate sunt binevenite.

Romantica, postinclus în portofoliul grupului Realitatea-Caţavencu, stă să-şi dea ultimasuflare, cu 0,1 puncte de rating în medie, pe zi, în perioada ianuarie-august2010. În jur de 10.000 de telespectatori se mai uită la telenovelele cu finaltragic difuzate de postul odinioară condus de Teo Trandafir. Romantica se aflăpe ultimele locuri în clasamentul audienţelor, alături de Euforia Lifestyle TV(o altă cheltuială inutilă a trustului Intact), gspTV (idem), TVR Cultural şiposturi muzicale precum UTV (care aparţine Soranei Urdăreanu, fiica omului deafaceri Tiberiu Urdăreanu), MTV sau Kiss TV. Cât despre familia Prigoană, afaceriledin media îi merg… În timp ce Etno TV a înregistrat 0,3 puncte de rating înmedie pe zi, ceea ce nu e chiar rău pentru un post de muzică populară, Taraf TVa mers ceva mai prost, spre foarte prost, atingând 0,1. Dintre canalele deştiinţă, Discovery este mai popular decât NaţionalGeographic, primul având în medie 0,2 puncte de rating, iar cel de-al doilea,doar 0,1. Regele audienţelor din România rămâne însă PRO TV, cu 2,9 puncte derating în medie, pe zi, în perioada ianuarie-august.

Ciutacu renunţă laAntena 2

Talkshow-ul "Vorbe grele", prezentat de Victor Ciutacu, nu va mai fiprezent în grila de toamnă a postului Antena 2, jurnalistul urmând să realizezeemisiunea la o altă televiziune şi să îşi continue activitatea la JurnalulNaţional, unde este redactor-şef. Victor Ciutacu a confirmat, pentru Mediafax,că, din toamnă, nu va mai face emisiunea "Vorbe grele" la Antena 2."Ne despărţim prieteni. Eu o să rămân la Jurnalul Naţional şi în proporţiede 90% o să fac emisiunea în altă parte", a explicat Victor Ciutacu.Potrivit unor surse, din toamnă, emisiunea lui Victor Ciutacu va fi difuzată,cel mai probabil, pe postul Antena 3.

Deasemenea, Dan Diaconescu i-ar fi făcut lui Victor Ciutacu o ofertă pentru grilade toamnă a postului OTV şi ar exista şi o a treia televiziune interesată săpreia emisiunea jurnalistului. Victor Ciutacu a refuzat să facă oricecomentariu privind noua destinaţie a emisiunii sale.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-09-24

Mai multe imagini:
Antena 2, ProCinema şi Romantica fac audienţe puţin peste zero
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine