2019-08-23 07:58

Antena 3, amendat pentru limbajul injurios al lui Badea şi Ciutacu la adresa lui Udrea

 |  17:43
Antena 3, amendat pentru limbajul injurios al lui Badea şi Ciutacu la adresa lui Udrea

CNA aamendat, joi, cu 10.000 de lei Antena 3 pentru emisiunea "Sintezazilei" din 14 septembrie, în care s-a încălcat dreptul la propria imagineal Elenei Udrea, iar Mircea Badea şi Victor Ciutacu au folosit un limbajinjurios comentând o înregistrare care prezenta vizita ministrului la Vaslui.

PotrivitCNA, în emisiunea "Sinteza zilei" din 14 septembrie au fost invitaţiLiviu Voinea, analist economic, Mugur Ciuvică, preşedintele Grupului deInvestigaţii Politice, jurnalistul Victor Ciutacu şi realizatorul Mircea Badea.

Pe ecrana fost postat titlul "Top 10 aberaţii şi minciuni. Cine este cel mai maremincinos". În emisiune a fost difuzată o înregistrare despre "ovizită mai veche" - după cum s-a exprimat Mihai Gâdea, moderatorulemisiunii - a ministrului Elena Udrea la Vaslui. Imaginile au fost preluate,potrivit siglei de pe ecran, de la "Vremea nouă TV".

Înmaterialul difuzat se spune: "Nici marele Băse, dacă venea la Vaslui, nuproducea o aşa agitaţie şi frământare politico-administrativă. Dar Nuţi aprodus. Nuţi întotdeauna produce, pentru că este productivă. După îndelungiaşteptări şi tremurat cu flori în mână, în faţa primăriei Vaslui îşi faceapariţia Mercedesul lui Pinalti cu doamna ministru zguduită rău de gropi. Mariibărbaţi ai Vasluiului, în frunte cu primarul Pavăl şi deputatul Marian, facparte din delegaţia de primire. Niciunul nu se gândeşte să-i deschidă doamneiportiera. Emoţia, probabil. În schimb, sus, la sala de şedinţe a ConsiliuluiLocal, zarvă mare. Toţi consilierii au sărit de pe scaune s-o vadă, live, peNuţi. Domnii fluieră cu admiraţie, doamnele chicotesc cu abnegaţie. Doamnaministru, tocmai ce arăta la tot Vasluiul dosul ministerial (...)". Materialulcontinuă în acelaşi stil, potrivit CNA.

“Se fleşcăie toţi în faţa ei şise comportă ca nişte slugi"

Dupăvizionarea materialului, Victor Ciutacu a afirmat: "E tradiţia noastrămilenară. Vine trimisul sultanului, toţi se prosternează, în cazul ăstatrimisul e o ea şi, în accepţiunea populară, cum ar zice ăla cu perversa de peTârgu Ocna, şi-i cam bună. Motiv pentru care se fleşcăie toţi în faţa ei şi secomportă ca nişte slugi".

El a fosturmat de Mircea Badea: "Mie-mi place cum o ardem noi aşa, intelectual.Domn'e, doctrinele politice... De dreapta... Raporturile instituţionale,cutare... De fapt, un gras, când a venit duduia, care e preferata lui ăla carene bagă în pârnaie şi care ne ia banul sau ne dă banul în funcţie de cumraportează doamna, umflatul ăla a zis: micii mei, ce fac frate fără ei? Nu maiavea gură să pupe. Sigur, în cazul doamnei Udrea existau zone mult maiofertante...".

"Da'i-ai văzut pe ăia cu năsucurile lipite de geam? Erau ca la fetiţa cuchibrituri, ştii? (...) Şi totuşi n-a venit Lady Di. Nu s-a reîncarnat Lady Di,să vină...", a spus, la rândul său, Victor Ciutacu, fiind completat deMircea Badea: "A venit Lady Ud".

Amenda de 10.000 de lei, propusă de IoanOnisei

În urmaemisiunii, CNA a primit o reclamaţie de la Primăria municipiuluiVaslui."Deşi nu s-a specificat în emisiune, această vizită a fostocazionată de semnarea unor contracte de finanţare foarte importante, pentrureabilitarea a două unităţi şcolare din municipiul Vaslui. Lipsa acestei puneriîn context a vizitei a condus la comentarii maliţioase şi tendenţioase aleinvitaţilor prezenţi în platou, care sugerau o atitudine slugarnică a ediluluimunicipiului Vaslui, ce s-ar fi manifestat în ciuda tensiunilor existente înprezent în administrarea publică, fapt complet eronat, întrucât vizitaministrului Udrea a avut loc la data de 18 martie 2010 şi nu într-o perioadăapropiată de luna difuzării materialului video (septembrie 2010)", searată în reclamaţia transmisă CNA de Primăria municipiului Vaslui.

Potrivitlui Attila Szasz, membru al CNA, înregistrarea preluată de Antena 3 nureprezintă o ştire.

IoanOnisei, vicepreşedintele CNA, a făcut trimitere la "limbajulinjurios" folosit de Mircea Badea şi Victor Ciutacu după difuzareamaterialului respectiv, dar şi la lipsa de informare corectă a postului Antena3, care nu a prezentat contextul în care a fost făcută înregistrarea la Vaslui.Totodată, Onisei a spus că nu există un post de televiziune în Vaslui cu numele"Vremea TV" sau "Vremea nouă TV".

"Noinu am vrut decât să prezentăm o atitudine a celor din Vaslui la adresa doamneiUdrea", a spus reprezentanta postului Antena 3 la CNA. Ea a precizat căînregistrarea a fost preluată de pe internet.

Lapropunerea lui Ioan Onisei, vicepreşedintele CNA, postul Antena 3 a fostamendat cu 10.000 de lei, pentru încălcarea articolului 42 din Codul dereglementare a conţinutului audiovizual,

Şasedintre membrii CNA (Gelu Trandafir, Attila Szasz, Narcisa Iorga, Dan Grigore,Ioan Onisei şi Răsvan Popescu) au votat pentru amendarea postului Antena 3 cu10.000 de lei, în timp ce trei membri ai Consiliului (Cristina Trepcea,Constantin Duţu şi Mihai Mălaimare) au votat împotriva sancţionăriiteleviziunii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638946-03-24

Mai multe imagini:
Antena 3, amendat pentru limbajul injurios al lui Badea şi Ciutacu la adresa lui Udrea
zoom
Parerea ta...

SHEILA
29 Oct 2010

vreau sa urlu alaturi de mircea badea,,,nu mai suport.Acest C.N.A ,acest guvern si acest presedinte or sa plateasca pt tot ce fac si daca acum nu vom reusi nimic,,peste doi ani tot vom reusi.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray