2020-04-06 16:05

Arşinel: De 20 de ani fac economii, altfel muream de foame!

 |  15:55
Arşinel: De 20 de ani fac economii, altfel muream de foame!

Vremuri grele traversează românii de ceva timpîncoace, iar previziunile sunt din ce în ce mai sumbre, şi mai cu seamă pentru actorii noştri iubiţi care suntobligaţi să coboare de pe scenă, odată ajunşi la vârsta pensionării. Cu ocarieră impresionantă în palmares, Alexandru Arşinel se consideră un norocos,pentru că economiile pe care le face de 20 de ani încoace l-au salvat defoamete. În schimb, actorul are lacrimi în ochi când priveşte în jurul său, lacopiii, nepoţii şi prietenii săi, ceva mai puţin norocoşi la capitolul finanţe.

Împătimiţi ai vacanţelor, Alexandru Arşinel şi soţialui se văd nevoiţi să sărbătorească cei 44 de ani de căsnicie în intimitatea căminuluilor de la Sinaia. Au trecut vremurile când îşi permiteau să colinde lumea înlung şi în lat, iar economiile pe care amândoi le fac de peste 20 de ani, abiadacă le permit un trai decent. Criza financiară care şi-a scos colţii, din ceîn ce mai ascuţiţi, pare a nu ierta pe nimeni, cei mai vulnerabili în faţanecazului fiind pensionarii şi tinerii aflaţi la început de drum. Cu toţii sesimt epuizaţi de sărăcie, mai ales că nu primesc nici un ajutor din nici odirecţie, statul luându-le şi ultima bucăţică de pâine de la gură. Din aceastăcauză este trist Alexandru Arşinel şi priveşte cu lacrimi în ochi în jurul său,la oamenii care nu au avut şansa de a se naşte cu stea în frunte. “O tragediese scrie în jurul nostru, iar viitorul care se prefigurează înaintea ochilornoştri este cenuşiu, negru. Criza asta nu mă supără în special pe mine, pentru că am fost un om norocos şichibzuit. Am învăţat de la mama să pun ban pe ban, pentru zile negre şi facasta de 20 de ani, pentru că altfel muream de foame. Îmi fac griji pentrucopiii mei, pentru rude şi prieteni. Eu nu sunt aşa sperios, şi slavă Domnuluică am putut pune deoparte ceva, nefiind un bancher. Prin chibzuinţă şi pentru căam fost silit de împrejurări să mă limitez în cheltuieli, reuşesc să supravieţuiesc!”,ni s-a confesat actorul.

Aniversează 44 de ani de căsnicie la Sinaia

Chiar dacă s-au cunoscut la ştrand şi în primele lorvacanţe împreună au fost fideli litoralului Mării Negre, Alexandru Arşinel şisoţia sa, Marilena vor sărbători 44 de ani de căsnicie la munte. Luna august,cea în care şi-au unit destinele în urmă cu aproape jumătate de secol, îi va găsipe cei doi la Sinaia, în căsuţa lor din munţi, feriţi de privirile indiscrete,de trafic şi smog. “Soţia mea a ales să mergem la noi acasă, la munte, acolounde ne place atât de mult, înconjuraţi de brazi şi de urşi, într-o linişteabsolută. Nu vrem să fim în nici un alt colţ de pe Pământ. Vom face oincursiune şi pe la mănăstirile din Moldova, acasă la mine, la Dolhasca.Preferata mea este cea a lui Petru Rareş, mănăstirea Probota, prima pictată pedinafară, în stil bizantin şi care se afla la doar 50 de kilometri de casa meanatală din Dolhasca. Îmi place România noastră frumoasă, dar încerc, pe câtpot, să ajung şi afară, dincolo de graniţe. Soţiei mele îi place foarte mult săvadă şi alte locuri de pe Pământul ăsta şi în primăvară am putut să-i ofer ovacanţă în Spania. Am găsit o ofertă foarte avantajoasă pentru pensionari şi amajuns la Marbella. Superbe locuri, însă nu prea mi-a plăcut faptul că se mănâncămult şi noi trebuie să avem grijă cu dietă. Sunt un om cu greutate, la propriu,şi trebuie să ţin regim. Dar, curând, vom fi nevoiţi toţi românii să ţinemregim alimentar, vrând-nevrând!”, ne-a povestit Arşinel.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638935-12-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine