2020-02-18 18:40

Artiștii Ionuț Dolănescu, Ion Paladi și Nicolae Botgors, PREMII importante în Statele Unite

 |  17:13
Artiștii Ionuț Dolănescu, Ion Paladi și Nicolae Botgors, PREMII importante în Statele Unite

Ionuț Dolănescu, orchestra Lăutarii de la Chișinău în frunte cu Nicolae Botgors și Ion Paladi sunt printre cei ce au ajuns și în California, acolo unde artista româncă, Abigail Budak, în calitate de președinte a comunității din Sacramento le-a oferit diplome “Award of Honor” pentru promovarea folclorului autentic în America. Cu această ocazie, artista a fost invitată să cânte alături de orchestra Lăutarii de la Chișinău, celebra melodie „Ciobănașul”.

Românii și moldovenii au fost astfel uniți într-un spectacol inedit ce a avut loc în Sacramento, California. “Acest show a adus o adevărată bucurie comunității de români, dar și americanilor. S-a cântat Hora Unirii, Ciocârlia, Rapsodia lui Enescu, multe piese de folclor autentic din toate zonele României. Cei prezenți la spectacol au fost impresionați, au urmărit cu admirație, dar au și petrecut prinși în hora bucuriei însuflețiți de măiestria artiștilor. Din partea Romanian Community Center of Sacramento, în semn de recunoștință și apreciere le-am înmânat Award of Honor artiștilor ce au venit în turneul organizat de Garofas și Irina Milici. Am fost încântată să am ocazia de a le cânta și eu alături de celebrii Lăutari de la Chișinău”, a declarat Abigail Budak.

Abigail Budak, artista româncă stabilită în Sacramento, California își continuă activitatea artistică peste Ocean, acolo unde va lansa în curând alte câteva piese noi.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-02-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine