2020-07-03 14:47

“Bărbaţi care urăsc femeile” are premiera în România pe 10 septembrie

 |  20:17
“Bărbaţi care urăsc femeile” are premiera în România pe 10 septembrie

Filmul"Millenium. Bărbaţi care urăsc femeile", de Niels Arden Oplev,ecranizarea uneia dintre cele mai de succes poveşti ale deceniului, va aveapremiera în cinematografele româneşti pe 10 septembrie, informează IndependenţaFilm.

Cupatruzeci de ani în urmă, Harriet Vanger a dispărut de la o întrunire defamilie pe insula stăpânită şi locuită de puternicul clan Vanger. Cadavrul einu a fost găsit niciodată, totuşi unchiul ei iubit este convins că a fost crimăşi că ucigaşul este un membru al propriei lui familii strâns unită, dardisfuncţională. El îl angajează pe jurnalistul financiar căzut în dizgraţieMikael Blomkvist (Michael Nyqvist) şi pe tatuata şi ingenoasa Lisbeth Salander (NoomiRapace), care este hacker, pentru a investiga cazul. Când perechea facelegătura între dispariţia lui Harriet şi un număr de crime groteşti din urmă cupatruzeci de ani, cei doi încep să dezvăluie o poveste de familie întunecată şirepugnantă. Dar Vanger este un clan secretos, iar Blomkvist şi Salander sunt pepunctul de a afla cât de departe sunt în stare să meargă pentru a se proteja peei înşişi.

Seria “Millennium” trebuia săaibă 10 volume

ScriitorulStieg Larsson, cunoscut şi ca jurnalist, a murit în 2004, în urma unei crizecardiace, la vârsta de 50 de ani, înainte de a vedea publicat primul roman dinseria "Millenium", care ar fi trebuit să aibă zece volume. Seria"Millennium", o trilogie despre corupţie, jurnalism şi lumeafinanciară, este una dintre cele mai de succes apariţii editoriale din Suedia,fiind vândută în două milioane de exemplare în această ţară şi în peste 25 demilioane de copii pe plan mondial. Cărţile trilogiei fac referiri la personajepolitice şi economice controversate. Abordând teme precum globalizarea, şantajeeconomice, corupţie, mişcări fasciste, servicii secrete, trafic de carne vie,prostituţie, spionaj şi psihiatrie, cele trei volume realizează un adevăratportret al societăţii contemporane.

Toatecele trei cărţi au fost ecranizate în Peninsula Scandinavă de regizorii NielsArden Oplev şi Daniel Alfredson. Cele trei filme suedeze au fost extrem de bineprimite de critica de specialitate, dar şi de public, reuşind încasări de 157de milioane de dolari pe plan mondial.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-04-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz