2020-08-05 02:32

Beți câte un pahar de apă la fiecare 15 minute pe perioada caniculei

 |  12:09
Beți câte un pahar de apă la fiecare 15 minute pe perioada caniculei

Ministerul Sănătății recomandă ca în perioadele de caniculă este recomandat consumul zilnic de lichide (între 1,5-2 litri de lichide), fără a se aştepta să apară senzatia de sete. Astfel, este necesar un pahar de apă sau echivalentul acestuia la fiecare 15-20 de minute. De asemenea, medicii avertizează populaţia să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare în această perioadă cu temperaturi foarte ridicate, pentru prevenirea incidentelor.

De asemenea, medicii sfătuiesc consumul în fiecare zi a cât mai multor fructe şi legume proaspete, precum pepenele galben şi roşu, prunele, castraveţi, roşiile, deoarece acestea conţin o mare cantitate de apă, indicând că o doză de iaurt produce aceeaşi hidratare ca şi un pahar de apă.

Ministerul Sănătăţii avertizează că în perioadele de caniculă nu trebuie consumat alcool (inclusiv bere sau vin) deoarece acesta favorizează deshidratarea şi diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii. În plus, este obligatorie evitarea băuturilor cu conţinut ridicat de cofeină (cafea, ceai, cola) sau de zahăr (sucuri răcoritoare carbogazoase) deoarece acestea sunt diuretice, conform Agerpres. MS indică faptul că pe parcursul zilei este bine să fie făcute duşuri călduţe, iar în cazul folosirii aerului condiţionat, aparatul trebuie reglat astfel încât temperatura să fie cu 5 grade mai mică decât temperatura ambientală.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o avertizare Cod Portocaliu de caniculă valabilă în 22 de judeţe, inclusiv municipiul Bucureşti, până duminică.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639573-07-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz