2020-08-10 02:52

Blat de pizza

 |  17:33
Blat de pizza

Dacă toamna,temperaturile ne permit să stăm mai mult pe lângă cuptor şi să ne desfătăm simţurilecu tot felul de arome, m-am gândit să vă dau câteva sfaturi pentru o pizzarapidă.

Bineînţeles,reuşita unei pizza delicioase depinde de blat. O reţetă de aluat verificată şicare nu a dat niciodată greş e făcută pe baza următoarelor ingrediente: 300 gfaină,200 ml lapte călduţ,15 g drojdie proaspătă,60 ml ulei măsline, puţin zahăr şi o linguriţă desare. Laptele poate fi înlocuit şi cu apă fiartă. Aluatul îl facem în felulurmător:

- se face omaia din drojdie, pusă la dospit în puţin lapte şi zahăr şi se pune într-unvas, în mijlocul făinii;

- când adospit se încorporează în făină şi se adaugă laptele şi uleiul, iar la sfârşit,sarea.

- se frământăbine şi se lasă la dospit 30 de minute, acoperită cu un prosop.

Aluatulcrescut îl întindem cu mâinile (nu cu sucitorul) pe o masă acoperită cu făină şiîl lungim cu grijă pentru a lua forma tăvii în care vom face pizza. Pânăacoperim blatul cu celelalte ingrediente, încălzim cuptorul la 180 de grade,timp de 10 minute. Apoi, trecem la partea cea mai frumoasă. Ungem blatul, înţepatdin loc în loc cu furculiţa cu un amestec de ulei de măsline, suc de roşii şiun mix de condimente, cum ar fi: busuioc, piper, oregano, cimbru sau mentă. Lafinal, acoperim cu ce dorim: carne, peşte brânzeturi, legume, în funcţie de reţetăşi stropim din nou cu ulei. Dăm la cuptor pentru 15, 20 de minute, iar cu puţintimp înainte de a o scoate răzuim deasupra puţin caşcaval.

Poftă mare!


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-10-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz