2020-07-04 02:57

Camelia Şucu nu vrea să fie “Zână”: „Mi se pare o prostie adopţia la distanţă!“. Milionara crede că divele îşi spală imaginea trimiţând bani copiilor din alte ţări

 |  18:21
Camelia Şucu nu vrea să fie “Zână”: „Mi se pare o prostie adopţia la distanţă!“. Milionara crede că divele îşi spală imaginea trimiţând bani copiilor din alte ţări

Cu o avere impresionantă, Camelia Şucu nu poate refuzanici o acţiune umanitară care vine în ajutorul copiilor. “Doamna mobilei româneşti”,aşa cum este numită datorită celor 70 de milioane de euro pe care le-a câştigatprin afaceri în acest domeniu, ne-a spus că nu vrea să urmeze traseul deschisde o serie de dive din România de a adopta copii la distanţă. Camelia preferă sătrimită copiii de la orfelinat în tabere şi să meargă să se joace cu ei, decâtsă pună bani într-un cont unui copil din altă ţară pe care abia dacă îl cunoaşte.Afacerista spune că ajutorul trebuie să fie unul personal şi să creeze oapropiere între mamă şi copil, nu să fie la mijloc doar o sponsorizareocazională făcută mai mult din dorinţa de a-şi spăla imaginea.

Andreea Marin a fost prima vedetă din România care adeschis drumul adopţiilor la distanţă şi a promis să aibă grijă de un băieţeldin Africa atâta timp cât el are nevoie. “Zâna” spune că trimite bani frecventîn celălalt capăt al lumii, chiar dacă nu are ocazia să-şi vadă în carne şioase copilul adoptat şi menţine legătura cu acesta mai mult prin fotografii.Andreea a criticat-o dur pe Monica Columbeanu, o altă divă mioritică dornică săse încrie şi ea în acest trend. Impresionată de cazul unui băieţel dintr-uncentru de plasament, doamna de la Izvorani a hotărât că o dată pe săptămână să-lia acasă şi să-l trateze ca pe copilul ei. Acest lucru a stârnit indignareaAndreei Marin care i-a replicat Monicăi că adopţia la distanţă înseamnă cutotul altceva decât să te joci cu un copil o dată pe săptămână şi este mult maiimportant să te implici financiar în viaţa lui până la 18 ani. Iată că a venit şirândul “Zânei” să fie criticată de cineva, iar acţiunea ei să fie considerată obună metodă de spălare a imaginii. Ea consideră că ajutorul trebuie să teapropie de copil, să se creeze o relaţie, nu doar financiară, între mamaadoptivă şi copil. Camelia consideră că adopţia la distanţă nu oferă acestlucru unui copil care îşi vede mama adoptivă doar în poze, aşa cum AndreeaMarin procedează cu băieţelul din Africa pe care îl ajută cu bani. “Am ajutat şiajut în continuare, financiar, mulţi copii pentru că nu pot să rezist atuncicând văd un sufleţel în dificultate. Mă îngrozeşte imaginea copiilor aflaţi înorfelinate care suferă în primul rând de singurătate, au nevoie de cineva caresă fie lângă ei, să-i mângâie, să-i strângă în braţe. Este foarte uşor să puinişte bani într-un cont, însă pe un copil, dacă te numeşti mama adoptivă,trebuie să-l creşti, să-l educi, să fii alături de el în carne şi oase”, ne-aspus Camelia.

Nu vrea să fie la modă

Afacerista spune că nu a făcut niciodată diferenţeîntre copii şi pentru ea nu a contat că unul este român, altul rom sau de altăetnie şi naţionalitate. Iubeşte copiii şi spune că i se rupe sufletul atuncicând vizitează orfelinatele sau centrele de plasament, fiind tentată de multeori să ia acasă un copil, însă considera că nu ar putea să-i acorde timpul decare are nevoie. Camelia ne-a spus că ea alege să fie un sprijin real pentrucopiii sărmani, şi nu doar un sponsor la sfârşit de lună. “Adopţia la distanţăa devenit o modă şi o cale foarte bună prin care cineva îşi poate spălaimaginea sau îşi poate crea o aură de om bun, cu suflet mare, când, de fapt,este un lucru aproape inutil, o prostie. Este adevărat că şi banii sunt foarteimportanţi pentru un copil sărac, însă atunci te numeşti sponsor, nu mamăadoptivă. Eu prefer lucrurile concrete, palpabile. Prefer să mă implic personalîn creşterea copiilor singuri, să-i trimit în tabere, să mă joc cu ei, să ledau sfaturi, să fiu alături de ei fizic”, ne-a declarat Camelia Şucu, milionaraţinând să fie prezentă la evenimentul “SOS Satele Copiilor” în cadrul căruia adesenat alături de câţiva copii felicitări pentru Crăciun care vor fi scoase lalicitaţie începând cu luna octombrie. Fondurile strânse vor merge la cei 1000de copiii aflaţi în grija organizaţiei “SOS Satele Copiilor România”, care de20 de ani se ocupă de copiii abandonaţi sau care provin din familii sărace şiai căror părinţi nu-şi pot permite să-i crească şi să le ofere educaţia necesară.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-03-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz