2020-04-05 11:07

Când “domnul sculptor” Brâncuși vine la Mircea Badea cu Irina RIMES

 |  20:40
Când “domnul sculptor” Brâncuși vine la Mircea Badea cu Irina RIMES

Mai multe evenimente menite să aducă în atenţia publicului opera lui Constantin Brâncuşi vor fi organizate în premieră, pe 19 februarie, la Bucureşti şi Târgu Jiu. Probabil că această informație nu ar fi avut niciun impact dacă nu ar fi intervenit povestea cu Rimes și Ministerul Culturii.

Nu are cum să fie atractiv un simplu anunț că publicul este invitat să îl celebreze pe Brâncuși (mai ales că Ministerul Culturii a ales să îl facă extrem de “vizibil” pe Brâncuși la 144 de ani de la naștere, măcar dacă erau 145…), când frișca de pe tortul sculpturii este luată de afirmația Irinei Rimes -  „Am vizitat unele dintre lucrările domnului sculptor. Eu sunt mai main-stream aşa"…În fine, oricum ar fi, Brâncuși e pe buzele tuturor – nu că nu ar fi fost, dar așa, mai în șoaptă, iar acum e ditamai “șlagărul”. Plus multiple discuții despre “prestația“ lui Rimes  în context. De exemplu, Mircea Badea a făcut de curând o serie de ironii pe seama faptului că Irina Rimes a fost aleasă ambasadoare a Zilei Brâncuși.

"Omenirea recentă află că a existat de la Rimes". Badea a mai adăugat că ideea Ministerului Culturii nu e chiar atât de rea fiindcă în felul acesta vor afla și cei tineri de sculptorul Constantin Brâncuși.

“Ăștia care intră pe Instagram, au pantaloni cu vedere la gleznă”

"Cred că inițiativa Ministerului Culturii nu este perfect idioată. Tu ai senzația că unul care intră pe Youtube să-i cânte The Motans feat. Irina Rimes aude vreodată de Brâncuși?! Niciodată! Ăștia care intră pe Instagram, au pantaloni cu vedere la gleznă și au aplicație pentru pizza, au auzit de Brâncuși?! ... măcar așa să audă de . Deci nu e o idee perfect ineptă, doar că, vă dați seama, în ce fel am ajuns? Omenirea recentă află că a existat ”domnul sculptor” de la Irina Rimes. Abia asta este ceva superb! Asta e realitatea", a zis Mircea Badea la Antena3. Și uite așa a ajuns Brâncuși “invitat” la emisiunea În gura presei (și nu numai) , “de  mânuță“ cu Irina Rimes, căci se poartă acest duo cultural.  

Irina Rimes a scris pe Facebook, după valul de ironii stârnit de afirmaţiile ei despre Constantin Brâncuşi: „Nu mai citiţi toate articolele care circulă pe net cu titluri din cuvinte scoase din context. Noapte bună”. De asemenea, după ce a afirmat că îi cunoaşte îndeaproape viaţa şi creaţia lui Brâncuși , Rimes a spus că au fascinat-o lucrările lui pentru că „nu reprezentau neapărat cum se numesc”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine