2020-02-19 19:36

Carte: - „Atlasul norilor”, de David Mitchell 15 lei

 |  17:57
Carte: -  „Atlasul norilor”, de David Mitchell 15 lei

Roman câştigător al British Book LiteraryFiction Award şi nominalizat la Booker Prize, Nebula Award şi Arthur C. ClarkeAward

Romanul „Atlasul norilor” trasează o hartă la scară mare apasiunilor omeneşti, survolate într-un periplu halucinant, care porneşte dinPacificul de Sud, aflat sub spectrul colonizării în secolul al XIX-lea, şiajunge în viitorul postapocaliptic. Şase povestitori secretă tot atâteauniversuri despărţite de timp şi spaţiu, însă nu etanşe, pentru că le leagănoduri vitale. Un notar american care explorează insulele proaspăt colonizatedin Mările Sudului; un muzician care încearcă să-şi inspire maestrul în scopurinu tocmai nobile; o jurnalistă care salvează lumea de la dezastru nuclear; un editorcare descoperă un bestseller periculos; o clonă creată în sistemulsclavagismului modern - toţi aceşti povestitori savuroşi creează cercurinarative în jurul dramaticei istorii orale a unei insule postapocaliptice.Planurile se întretaie în puncte nevralgice care sunt de fapt marile teme aleromanului: voinţa de putere, canibalismul civilizaţiei, felul în care trecutule mereu rescris de către cei care stăpânesc prezentul. Dens, dar translucid,grav, dar colorat, „Atlasul norilor” explorează violenţa mai multor lumicare o alcătuiesc pe-a noastră, pornind de la ideea că "orice credinţă eun câmp de bătălie".

Scriitorul englez DAVID MITCHELL s-a născut în 1969, la Southport,Lancashire. Îşi face studiile de literatură engleză şi americană la University ofKent, urmând apoi un masterat de literatură comparată.

„Atlasul norilor” a apărut la Editura Humanitas.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-08-24Parerea ta...

LAUR
04 Oct 2015

imi pare rau dar descrierea cartii este hilara... calitatea cartii este mult superioara celor scrise mai sus
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine