2020-04-10 07:03

CARTE: „Cronica unei morţi anunţate”, de Gabriel Garcia Marquez, 37.99 lei

 |  18:37
CARTE: „Cronica unei morţi anunţate”, de Gabriel Garcia Marquez,  37.99 lei

Mulţidintre cei care se aflau în port ştiau că Santiago Nassar urma să fie omorât.Don Lazaro Aponte, colonel de la academia militară, acum în rezervă, şi primarde unsprezece ani, îi adresa un salut cu degetele. "Aveam motivele mele bine întemeiate săcred că nu mai era nici o primejdie pentru el", îmi zise. Nici părintele Carmen Amador nu se nelinişti:"Când l-am văzutteafăr, am crezut că totul fusese o minciună", îmi zise.

Nimeni nicimăcar nu se întreba dacă Santiago Nassar fusese prevenit, pentru că tuturor lise păru imposibil să nu fie.

Publicareaîn 1981 a romanului „Cronicaunei morţi anunţate“ a stârnit entuziasmul unanim al criticiişi cititorilor. Márquez îşi dovedeşte, încă o dată, în această operă de mică întindere,extraordinarele-i daruri de povestitor construind un roman perfect, pe temeiulunui fapt simplu: o crimă anunţată, pe care nimeni nu se străduieşte s-ooprească.

Gabriel García Márquez (n. , , )este un şi ,care a obţinut în anul ,pentru şi scurte istorii, unde fantasticul şi realul sunt combinate într-o lume liniştităde bogată imaginaţie, reflectând viaţa şi conflictele unui continent. Estecunoscut de către prieteni drept Gabo.Cel mai cunoscut roman al său este: „Cienaños de soledad ()“.Literatura sa se încadrează în paradigma realismuluimagic.

„Cornica unei morţi anunţate” a apărut la Editura RAO.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-03-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine