2020-02-24 14:10

Carte: - „Frumoasele străine”, de Mircea Cărtărescu 28,80 lei

 |  15:57
Carte: - „Frumoasele străine”, de Mircea Cărtărescu 28,80 lei

Umorul,satiricul şi grotescul au fost dintotdeauna în volumele sale de versuri, în “Levantul”şi-n “Orbitor”, în “Enciclopedia zmeilor” şi-n “De ce iubim femeile”, a douacoardă la arcul lui Mircea Cărtărescu, alături de cea onirică şi vizionară. În “Frumoaselestrăine” ele sunt coarda dintâi. Puţine cărţi din literatura română de azi îipot sta alături ca naturaleţe a povestirii şi ca ubicuitate a comicului, întinspe toate registrele, de la zâmbetul discret la râsul cu lacrimi.

Cele trei povestiri unite de aceeaşi voce narativă, destinsă şi firească, suntfilme cu camera în mână, fără nici o emfază, mizând pe sinceritate şisimplitate. Sunt road movies, mai scurte sau mai lungi, cu scriitori, artişti vizuali,poliţişti şi criminali, studente şi responsabili culturali, fantome şicineaşti, risipiţi într-o lume mereu surprinzătoare.

Mircea Cărtărescu s-anăscut la 1 iunie 1956, în Bucureşti. Absolvent al Liceului "DimitrieCantemir" din Bucureşti, urmează cursurile .Este căsătorit cu poeta . Este considerat de criticaliterară drept cel mai important dintre poeţii generaţiei optzeciste. Esteconferenţiar universitar la Catedra de literatură română a . Volumul „Frumoaselestrăine” a apărut la Editura Humanitas.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-05-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine