2020-07-04 15:39

Carte: - „Împăratul muştelor” de William Golding

 |  18:05
Carte: - „Împăratul muştelor” de William Golding

William Golding a primitPremiul Nobel pentru Literatură în 1983.

Romanul „Împăratul muştelor”,devenit un clasic al secolului XX, continuă să aibă un ecou rareori întâlnit înistoria literaturii. Transpunerea cinematografică a romanului, din 1963, aparţineregizorului Peter Brook.

Un grup de copii scapă cu viaţădin catastrofa prăbuşirii unui avion şi încearcă să supravieţuiască pe o insulăpustie din mijlocul Pacificului. Însă ceea ce ar putea fi aventura vieţii lor,o nouă robinsoniada departe de adulţi şi de regulile acestora, se transformăîntr-un coşmar ucigător de vise: ura ia locul inocenţei şi crima se înstăpâneştepeste o lume care-şi rătăceşte busolă. O parabolă de o forţă incredibilă carene oferă un răspuns deopotrivă crud şi realist la întrebarea: este libertateaabsolută calea spre paradis?

După studii de fizică şi deliteratură engleză la Oxford, după apariţia unui volum de poeme (1934), după cea fost rând pe rând actor, marinar, muzician, devenind în cele din urmă simpluprofesor de şcoală, WILLIAM GOLDING (1911-1993) s-a dedicat exclusiv scrisuluiabia la 50 de ani.

Volumul „Împăratul muştelor” aapărut la Editura Humanitas.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-12-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz