2019-08-18 17:09

Carte: - „Ora albastră” de Alonso Cueto 27 lei

 |  17:04
Carte: - „Ora albastră” de Alonso Cueto 27 lei

Ancorat înistoria recentă a războiului civil din Peru, „Ora albastră” este înacelaşi timp o tulburătoare poveste a unei iubiri imposibile şi o investigaţielucidă a subterfugiilor şi recuperării unei conştiinţe culpabile. Dureroasaîncercare a protagonistului de a face lumină asupra unor fapte cumplite,trecute sub tăcere sau uitate de memoria familială şi socială, este în acelaşitimp şi o emoţionantă incursiune în universul său lăuntric, pentru a-şi aflaadevărata identitate, a-şi exorciza obsesiile şi a se împăca definitiv cu sine.

„Un romanmagnific care descrie cu luciditate şi fantezie sechelele celor zece ani derăzboi civil şi terorism... Proza lui Cueto este năvalnică şi irezistibilă,împletind descrieri, dialoguri, reflecţii şi monologuri într-o singură frază.“(Mario VARGAS LLOSA)

Scriitor,ziarist, eseist, profesor şi teoretician al literaturii, ALONSO CUETO s-anăscut la Lima, în 1954. Studiază la prestigioasa Pontificia UniversidadCatólica del Perú, unde în prezent predă cursuri de literatură, luându-şilicenţa în 1977.

Volumul aapărut la Editura Humanitas.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638946-04-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray