2020-02-26 19:43

CARTE: „Primăvara neagră”, de Henry Miller 24,95 de lei

 |  18:23
CARTE: „Primăvara neagră”, de Henry Miller 24,95 de lei

Primăvara neagră, roman interzisîn spaţiul anglofon în momentul apariţiei sale, a fost publicat la Paris în1936, la doi ani după Tropicul Cancerului şi cu trei ani înainte de TropiculCapricornului. Alcătuită din zece episoade relativ autonome, deşi legate întreele, Primăvara neagră se prezintă ca un colaj de schiţe, portrete, eseuri şipoeme în proză, pendulând în permanentă între Brooklynul copilăriei şi tinereţiilui Miller şi Parisul anilor săi de maturitate. Un adevărat vârtej de emoţii,impresii şi imagini, Primăvara neagră este, din punct de vedere stilistic, unadintre cele mai interesante opere ale scriitorului american şi, în acelaşitimp, o excelentă introducere într-un univers literar de o prodigioasăoriginalitate, a cărui unică regula este aceea că nu existăreguli.

„De la Marlowe şi Shakespeare încoace,literatura de limba engleză nu a mai cunoscut o asemenea bogăţie şi intensitatea imaginilor. Proza lui Miller este un vârtej, un torent, o cataractă, unvulcan dezlănţuit... Iată în sfârşit un scriitor comparabil cu un mare atletantic, înzestrat cu o fenomenală energie literară.” (Norman Mailer)

„Miller este un scriitor subversiv, probabilcel mai reuşit şi mai autentic din întreaga istorie a literaturii universale.Dar proza lui vădeşte un respect profund - şi liric - pentru viaţă, văzutăîntr-o lumină pe care minţile îmbibate de prejudecăţi şi convenţii pur şisimplu nu o pot suporta.” (Gerald Walker )

Volumul a apărut la Editura Polirom.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-08-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine