2020-06-07 00:28

Cătălin Scărlătescu, cucerit de o turcoaică

 |  18:28
Cătălin Scărlătescu, cucerit de o turcoaică

Cunoscutul chef Cătălin Scălătescu şi-a petrecut vacanţa în Turcia, de unde s-a întors cu bagajele încărcate, dar şi cu amintiri frumoase. În sejurul de peste hotare, el a fost cucerit de o turcoaică, care l-a impresionat prin talentul său.

Pentru chef Cătălin Scărlătescu nu există vacanță fără descoperiri culinare. Recent întors de la Istanbul, acolo unde a mers pentru a se relaxa, cunoscutul bucătar povestește că a decoperit cu bucurie un atelier al unei localnice care face farfurii din ceramică, pe care le pictează tot ea, cu diverse motive tradiționale. Chef Scărlătescu a fost imediat cucerit de modelele pe care le-a văzut în atelier, mai ales că i s-au părut potrivite pentru cinele pe care le organizează la malul mării.

”Turcoaica asta talentată pe care am descoperit-o în Istanbul m-a fascinat. Are un atelier în care face singură, de ani buni, farfurii din ceramică. Acolo le fabrică, acolo le pictează. Mi s-au părut adevărate opere de artă și nu am rezistat: mi-am făcut o comandă generoasă de farfurii, pe care le folosesc acum la cinele pe care le organizez vara, la malul mării. Anul ăsta am deschis seria meselor pe plajă, la noi pe litoral, într-un decor atent realizat, cu mâncare gătită de mine. Iar farfuriile astea sunt exact ceea ce căutam”, povestește Cătălin.

În atelierul din Istanbul, chef Scărlătescu nu s-a putut abține și a insistat să fie martor la nașterea acestor obiecte. ”Doamna asta a fost atât de amabilă încât mi-a făcut pe plac și m-a lăsat să stau lângă ea în timp de lucra. Întotdeauna am apreciat oamenii talentați, care fac din pasiunile lor un stil de viață, mereu mi-a plăcut să descopăr obiecte autentice, specifice locurilor pe unde am umblat. Iar turcoaica asta, vă zic, e o comoară”, mai spune încântat cheful.  


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-07-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine