2020-07-03 20:21

Ce se întâmplă cu emisiunea STAREA NAȚIEI după TVR. Anunțul lui Dragoș Pătraru

 |  20:15
Ce se întâmplă cu emisiunea STAREA NAȚIEI după TVR. Anunțul lui Dragoș Pătraru

Miercuri, Dragoș Pătraru a fost înștiințat oficial că emisiunea Starea Nației dispare din grila TVR. Deranjată de demersurile realizatorului din ultima perioadă, conducerea SRTV a decis denuntarea unilaterala a Contractului de cesiune nr A1063/27.09.2017, astfel cum acesta a fost modificat și completat prin Actele adiționale nr. 1/16 ianuarie 2018 și nr. 2/ martie 2018. Dragoș Pătraru anunță că lupta nu termină aici, iar emisiunea Starea Nației, iubită ani în șir de mii de români, va continua.

”1. Decizia SRTV, de a denunța unilateral contractul cu Starea nației, nu face decât să confirme ceea ce noi am susținut cu argumente, în ultimele luni. Că noua conducere a televiziunii publice a primit, la instalare, misiunea clară de a scoate această producție de pe post, cu orice preț. După mai multe încercări eșuate și tot felul de șicane (diminuare contract, anularea reluării de pe TVR 2, decalarea reluării de pe TVR 1, pentru a i se reduce audiența), intimidări și încercări de cenzură, s-a reușit acum. Pentru că asta fac slugile cărora li se dau funcții, execută ordinele venite de la partid. Simplu și trist pentru democrația noastră.

2. Nu există încălcări ale contractului din partea noastră. Tot ce am făcut a fost să încercăm să apărăm televiziunea publică de niște oameni care ar face orice pentru funcțiile în care i-a pus partidul. Doina Gradea spune: televiziunea sunt eu. Și acționează ca atare, fără să fie deranjată de cineva. De ce? Pentru că sunt foarte puțini oamenii care mai au pretenții de la TVR, care cred că televiziunea publică trebuie să acționeze în interesul publicului, nu în interesul puterii politice. Timpul va confirma că noi am avut dreptate. Timpul și justiția, desigur.

3. Le mulțumesc angajaților TVR care ne-au ajutat să vă oferim un produs de calitate, celor care nu se lasă călcați în picioare și celor care rămân acolo, să lupte din interior, atât cât pot, cu o conducere politizată și obtuză. Nu cred că vom avea curajul să revenim a treia oară la televiziunea publică. Cifrele de audiență confirmă că emisiunea Starea nației este cea mai bună producție zilnică (luni-joi) din grila televiziunii publice. Mai mult, este - mă rog, a fost deja - singura producție care își produce banii din publicitate, așa cum prevede și contractul, că finanțarea se face din surse proprii. Contractul meu s-ar fi prelungit automat la 30.06., în condițiile îndeplinirii fără probleme a clauzei de audiență minimă (1,5 puncte de rating), clauză care nu mai există în niciun contract din TVR, pentru simplul motiv că asta ar duce la închiderea emisiunilor respective, de aceea graba conducerii de a denunța contractul.

4. Misiunea TVR e clară. Să fie o goarnă a PSD-ului, în următorii doi ani, cu alegeri grele pentru partid. Nu că televiziunea publică n-ar mai fi fost folosită pentru asta în ultimii 30 de ani, dar credeam sincer să acele vremuri s-au dus. Ei bine, nu încă. Sunt ultimele zbateri disperate ale unor mentalități care trebuie să dispară cât mai rapid, dacă vrem să ne facem o țară.

5. Sigur că emisiunea Starea nației nu se va opri. Asta e, suntem din nou dați afară pentru să nu am vrut să ne ținem gura, pentru că n-am vrut ”s-o facem mai soft”, cum ne îndemna Doina Gradea. Și vă mulțumim vouă, telespectatorilor, pentru forța pe care ne-o dați. Fără voi, emisiunea asta n-ar fi adunat nici zece ediții, de aceea nu ne vom opri acum, după aproape o mie. Astfel, deși nu știm încă unde, vă anunțăm că vom face tot ce depinde de noi să începem noul sezon la începutul lunii august” a precizat Dragoș Pătraru pe pagina sa de Facebook.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-06-28

In legatura cu acest articol...

Dragoş Pătraru, AUDIAT marţi în Parlament cu privire la înregistrările cu Doina Gradea

SCANDAL în TVR: Opoziția cere demisia directorului general după dezvăluirile lui Dragoș Pătraru

RĂZBOI deschis între Dragoş Pătraru şi TVR! Jurnalistul DEZVĂLUIE neregulile din Televiziunea Română

VIRALUL ZILEI: Discursul lui Pătraru: ”La revedere,Sire!„ dedicat Regelul Mihai
Parerea ta...

ADEVARAT
28 Iun 2018

O MARE PIERDERE . ESTI DESTEPT BADIE . DU-TE LA UN POST CONCURENT . SUCCES .
ELOIANA
09 Iul 2018

Toti oamenii inteliganti sunt incomozi.Dragos nu te lasa.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz