2020-02-28 21:32

Chefii de la “Iadul Bucătarilor” îţi spun cum să cucereşti o femeie:“Dăruiţi-i praline sau bomboane gătite de voi”

 |  00:01
Chefii de la “Iadul Bucătarilor” îţi spun cum să cucereşti o femeie:“Dăruiţi-i praline sau bomboane gătite de voi”

Chiar dacă 8 Martie a trecut, luna aceasta se celebrează în continuare femeile. Cei trei chefi de la “Iadul Băcătarilor” vin în ajutorul bărbaţilor şi le împărtăşesc din secretele lor celor care îşi doresc să impresioneze pe cineva. Florin Dumitrescu, Cătălin Scărlătescu şi Sorin Bontea au acordat un interviu ziarului PUTEREA, în care au dezvăluit pe ce mizează ei în bucătărie atunci când vor să facă o surpriză de neuitat. Unul dintre juraţi, Florin, susţine că bomboanele reprezintă cea mai bună variantă pentru a ajunge la sufletul unei femei. Însă, acest desert trebuie gătit de cel care le oferă. Aşadar cu un mic efort şi puţină îndemânare, reprezentantele sexului frumos, cu siguranţă, vor aprecia gestul. Tot în cadrul interviului, juraţii au vorbit şi despre noutăţile pe care le aduce cel de-al doilea sezon “Iadul Bucătarilor”, care va începe, pe 9 martie, la Antena 1, şi se va difuza în fiecare luni şi marţi, de la ora 20.30.

Suntem în lună martie, lună în care se celebrează femeia. Voi cum sărbătoriţi femeia? Care este cea mai frumoasă surpriză, pe care i-aţi făcut-o partenerei voastre?

Sorin Bontea: În fiecare an obişnuiesc să îi cumpăr soţiei mele de 8 martie florile ei preferate, adică trandafiri roşii sau lalele albe.

Cătălin Scărlătescu: Femeilor le place să fie răsfăţate tot timpul anului şi cu atât mai mult de 8 martie. O masă savuroasă, florile preferate şi un pahar de şampanie nu vor da greş niciodată.

Florin Dumitrescu: Eu de 8 martie voi găti. Voi fi în bucătăria restaurantului unde lucrez şi voi găti personal pentru toate doamnele care vor ieşi la masă în ziua respectivă. Cât despre soţia mea, probabil că îi voi oferi flori sau un cadou (poate parfumul ei preferat). Recunosc, că nu îmi plac sărbătorile de tipul Sf. Valentin, Dragobete sau Mărţişor, mereu glumesc şi le numesc un „triunghi al morţii” pentru bărbaţi.

O masă bună cucereşte o femeie? Împărtăşiţi-le câteva ponturi celor care vor să-şi surprindă iubita în acest fel.

 

Florin Dumitrescu: Categoric. Eu mi-am cucerit soţia cu un deşert care îi poartă numele, inspirat de ea. Domnilor, vă dau un sfat: dacă vreţi să o impresionaţi foarte tare, dăruiţi-i de 8 martie praline sau bomboane gătite de voi. În loc să cumpăraţi o cutie cu bomboane, mai bine vă străduiţi să le pregătiţi voi. Efectul va fi garantat!

Cătălin Scărlătescu: Eu am mizat de multe ori pe talentul meu culinar. Au fost câteva doamne în viaţa mea pe care aşa le-am cucerit. Gătindu-le. Sfatul meu este să aflaţi întâi care e mâncarea preferată a doamnei!

Sorin Bontea: Mie îmi place să cred că mi-am cucerit soţia cu farmecul personal. Când ne-am cunoscut eu eram la început de carieră, iar ea gătea destul de bine. Acum ne completam de minune, pentru că este o bucătăreasă excelentă. Pontul meu pentru domni este să nu se bazeze exclusiv pe o mâncare bună.

Care sunt greşelile cele mai frecvente, care se fac în bucătărie?

Sorin Bontea: Sunt multe. De la sărarea cărnii înainte de a fi gătită, până la congelarea cărnii (romanii cumpăra carne proaspătă şi o congelează, când ar putea cumpăra mai puţină, tocmai pentru a o găti mereu proaspătă). De asemenea, gospodinele obişnuiesc să prepare cantităţi mari de mâncare, care să ajungă pentru câteva zile. În opinia mea mâncarea proaspătă este mult mai bună, dacă găteşti zilnic sau o dată la două zile te poţi bucura de o alimentaţie mai variată, mai echilibrată.

Florin Dumitrescu: Românii nu prea gătesc acasă cu unt, care dă o savoare specială mâncărurilor. Şi au prostul obicei de a lega sosurile cu făină, de a face rântaşuri.

Cătălin Scărlătescu: Vorbim de bucătăria de acasă, să ne înţelegem. Aşadar, nu se folosesc cuţite adecvate, peştele de regulă este gătit cu mujdei şi mămăligă (opţiunile sunt infinit mai multe, mai variate şi mai gustoase), condimentele sunt puţine.

Ce aduce în plus noul sezon „Iadul Bucătarilor”?

Cătălin Scărlătescu: Service-uri mai dinamice, în primul rând. Ne veţi vedea, pe rând, pe toţi trei juraţii preluând ştafeta la serile de service, ceea ce pentru concurenţi va fi uneori bulversant, alteori motivant.

Florin Dumitrescu: Veţi vedea concurenţi foate buni, unii dintre ei sunt adevărate personaje, şcoliţi în Franţa sau Italia, unii bucătari cu experienţă.

Sorin Bontea: Sunt noutăţi pentru că întotdeauna, împreună cu echipa, ne dorim să aducem un suflu nou fiecărui sezon la care muncim. Aşa că veţi vedea şi probe noi, seri tematice, întreceri strânse în bucătărie, dar şi întâmplări neprevăzute pentru că, să nu uităm, vorbim de un reality show.

 Nu vi s-a reproşat că sunteţi prea duri în emisiune? În momentele de tensiune şi de stres, mai poate un concurent să dea randament?

Cătălin Scărlătescu: Ceea ce vedeţi în bucătăria ”Hell's Kitchen” este cât se poate de real şi de nedisimulat, dar vă invit măcar câteva minute în bucătăria restaurantului unde lucrez să vedeţi marile flăcări ale iadului. Vă daţi seama ce înseamnă să gătiţi într-o seară, de la ora 20.00 la 23.00 pentru peste 1.000 de persoane? Nu ai cum să nu fii dur în astfel de condiţii, nu ai cum să nu pui presiune pe bucătarii din subordine. Oamenii care vin în restaurantul ”Hell's Kitchen” sunt oameni care vin pe bune să mănânce, nu ne permitem să îi ţinem cu farfuriile goale, e vorba de respectul faţă de client.

Sorin Bontea: Suntem duri când o cere situaţia. De multe ori te mobilizezi atunci când eşti presat de timp sau de superior. Meseria de bucătar este în sine una dură, nu ne întâlnim să culegem ghiocei, ci să gătim bine, corect, gustos, să ne mulţumim clienţii şi să-i facem să revină.

Florin Dumitrescu: Sigur că au existat critici, însă venite din partea celor care nu au intrat o dată în viaţa lor într-o bucătărie profesionistă. Şi da, un moment de stres poate să scoată dintr-un concurent ce e mai bun. Aşa cum poate să-l facă să clacheze. Însă aşa testăm cine are stofă de chef şi cine ar putea oricând să lucreze cot la cot cu noi. 

Sezonul II al show-ului vine cu surprize

Prima ediţia a celui de-al doilea sezon “Iadul Bucătarilor” va aduce bucătari şcoliţi în afara ţării. ”Veți vedea concurenți foarte buni, talentați, dar până se vor obișnui cu bucătăria, cu meniul impus de noi, până vor învăța să funcționeze ca o echipă, va trece ceva timp”, spune chef Bontea. De fapt, tot el este și cel care va coordona primul service al noului sezon, la care cei 20 de bucătari trebuie să gătească o cină aleasă pentru doamne.

La început de martie, ”Hells Kitchen” va sărbători doamnele invitând la masă numai femei, cunoscute sau nu, pe care să le răsfețe cu un meniu de top. Femei de afaceri, designeri, stewardeze, realizatori tv, chefi cunoscuți, toate aceste doamne trebuie tratate cu atenție și respect. Iar preparatele care ajung pe masa lor trebuie să fie fără cusur. Așa se face că chef Bontea, secondat de chef Dumitrescu și chef Scărlătescu, va lua în mână frâiele bucătăriei și nu va fi deloc milos cu concurenții.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-03-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine