2020-08-10 02:18

Cine este VETERANUL de război, care i-a depăşit în topuri pe Ed Sheeran şi Justin Bieber/ Ascultă aici piesa emoţionantă!

 |  15:34
Cine este VETERANUL de război, care i-a depăşit în topuri pe Ed Sheeran şi Justin Bieber/ Ascultă aici piesa emoţionantă!

Un veteran britanic din al Doilea Război Mondial, în vârstă de 90 de ani, a ajuns pe primul loc în topul muzical Amazon după ce a lansat o piesă despre Ziua Z. El i-a depăşit astfel pe Ed Sheeran şi pe Justin Bieber, artişti cunoscuţi la nivel mondial.

Veteranul, Jim Radford, cântă în piesa lui, ”The Shores of Normandy” (”Malurile Normandiei”), despre un bărbat care ”a ajuns la porţile iadului” şi ”a murit pe nisipul îmbibat cu sânge”. Cântecul a fost lansat în urmă cu o săptămână şi a ajuns înaintea hit-ului ”I Don’t Care”, interpretat de artiştii Ed Sheeran şi Justin Bieber, scrie Daily Mail, citat de Mediafax.

Radford este cel mai tânăr veteran din cel de-al Doilea Război Mondial. El a fost inspirat să cânte despre Ziua Z de experienţele trăite pe 6 iunie 1994, în timpul bătăliei pentru Normandia (Franţa), dusă de Aliaţi contra naziştilor. Radford avea pe atunci doar 15 ani.

”Sunt încântat. Niciodată nu am visat că o să ajung pe primul loc în topuri”, a spus bătrânul, care îşi doreşte să vândă cât mai multe discuri, pentru a ajuta la strângerea de fonduri pentru construirea unui monument dedicat celor 22.442 de britanici care au murit în Ziua Z.

”Vreau ca toţi să-ţi aducă aminte despre oamenii aceştia buni. Ei merită să fie onoraţi şi amintiţi. Îmi aduc aminte cum le zăceau corpurile în apa mării, după ce au fost împuşcaţi de nazişti. (...) Încă le pot vedea feţele”, a spus bătrânul, potrivit Daily Mail.

Ziua Z este un termen folosit în limbajul militar pentru a desemna operaţiunea de declanşare a unei ofensive armate, în Normandia, pe 6 iunie 1944. Normandia regiune aflată în nord-vestul Franţei, ocupată, până la momentul atacului, de nazişti.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-30

GALERIE MEDIA
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz