2020-04-07 22:25

Cine și-a atins scopul? Ministrul Culturii despre Irina Rimes și BRÂNCUȘI

 |  23:09
Cine și-a atins scopul? Ministrul Culturii despre Irina Rimes și BRÂNCUȘI

S-au iscat sute de discuții în mediul online, pro și contra, după ce solista Irina Rimes a fost desemnată ambasadoarea Zilei Naționale Constantin Brâncuși 2020 (ale cărei manifestări se vor derula pe 19 februarie). Discuțiile au luat naștere pe baza discursului considerat contradictoriu al artistei, dar sunt legate și de strategie. Totul acoperă o arie largă, pornind de la o latură mondenă chiar și ajungând la un fel de "divizare" a societății românești...

Deci, discuțiile sunt legate și de strategie. Care strategie? Cea de promovare, a Ministerului Culturii. „Eu știu să cânt și să vorbesc. Mai mult să cânt”, a răspuns Irina Rimes când a fost întrebată cum va contribui la acest eveniment. Totodată, a precizat că nu va face un cântec dedicat artistului plastic, ci s-ar rezuma la a publica mesaje pe reţelele de socializare, arată News.ro.

„Simpla prezenţă a ei deja contează enorm, pentru că intrăm pe un segment de public care altfel nu ar fi fost interesat”, a completat-o ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu. „M-aş folosi mai degrabă de proiectul Irina Rimes pe partea de social media. Să le povestesc oamenilor despre acest eveniment, despre cultura noastră. Probabil, o să postez despre asta”, a zis și Irina Rimes.

Zona academică versus tinerii consumatori

Ministrul Culturii spune că „ceea ce ne-am propus s-a realizat”. Și anume mesajul să ajungă la cât mai mulți oameni. „Dacă fiecare eveniment cultural s-ar promova doar în zona academică, pe canale nișate, s-ar adânci prăpastia între generații. Cultura nu trebuie să se adreseze doar unor nișe și nu trebuie consumată doar de elite. Am implicat în această promovare a zilei Brâncuși reprezentanți din medii diferite. Un exemplu este prezența la conferința de presă a scriitorului și criticului literar Alex Ștefănescu. Ceea ce ne-am propus s-a realizat. Toată lumea vorbește despre evenimentul Brancuși. Vrem ca tinerii să devină interesați și atrași de cultură. Vrem ca tinerii să devină consumatori de produse culturale. Vrem să colaboram cu modelele tinerilor care se bucură de încrederea și simpatia lor”, precizează un comunicat de presă al ministerului.

„Facem și noi pași înspre tineri înainte de a-i judeca că nu sunt atrași de fenomenul cultural. Este doar un prim pas. Orice acțiune poate fi analizată, pot fi păreri pro și contra. Important e că am creat dezbatere, multă efervescență în jurul acestui subiect. Am încercat să profităm de popularitatea Irinei Rimes pentru a promova fenomenul cultural. Poate multă lume din domeniul cultural, foarte familiarizată cu ideeea de Brâncuşi poate nu ştia cine este Irina Rimes. Este win-win”, a zis Bogdan Gheorghiu la Digi24.

De-a lungul timpului politicienii s-au lovit de creaţiile lui Constantin Brâncuşi în moduri care nu le-au făcut mereu cinste. Klaus Iohannis şi Ilan Laufer au fost taxaţi pentru şedinţe foto în care fie stăteau pe lucrare, fie glumeau printre elementele sculptate. De asemenea, nici vedetele nu au avut o relaţie mai uşoară cu opera ui Brâncuși, Crbl fiind la un pas să fie declarat „persona non grata” de autorităţile din Târgu-Jiu după ce s-a fotografiat în glumă lângă monumentul din oraş.

Rămâne de văzut cât de efervescentă va rămâne această poveste cu Irina Rimes. Oricum ar fi, Brâncuși nu mai are nevoie de nicio prezentare: e pe “zona” lui…


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-14Parerea ta...

JALE
15 Feb 2020

Țiganiada fără de voie . Cata ipocrizie la acest neam ce înseamnă educația și lipsa de educație ? Trist sa nu iți înțelegi tineri si nici istoria.
NEGRO
17 Feb 2020

Desigur, problema este a PNL. Prin ce se remarca Gheorghiu pentru Ministerul Culturii? Alegerea dumnealui pentru reprezentarea Zilei Nationale Constantin Brancusi este pe masura intelegerii domniei sale a fenomenului cultural national si international. De fapt asta e destinul Romaniei de dupa 1990. Inlocuirea ~ciumei rosii~ cu o alta ~ciuma~ de alta culoare. De la celebra lipsa a celor 15.000 de specialisti ai domnului Emil Constantinescu pana la promovarea domnului Bogdan Gheorghiu si a Irinei Rimes de catre partidul progresului cu orice pret nu a ramas decat un pas. Unul mare pentru PNL zice domnul Gheorghiu, (puah, deschis catre tineri - Se pune problema: catre care?!) unul neinsemnat pentru marea cultura. Cam pe aici s-a autoaccidentat si PNL-ul orbanizat și racnitor.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine