2020-04-07 18:02

Cine adună spuma serialelor româneşti de azi. Personaje sau papagali?

 |  16:26
Cine adună spuma serialelor româneşti de azi. Personaje sau papagali?

„Actoria înseamnăarta de a nu fi un papagal, ci un personaj”, spune scriitorul Iosif M. Cristian,însă câţi dintre cei pe care îi vedem astăzi în seriale şi telenovele stăpânescaceastă artă? Nici nu mai pare să conteze că, printre titanii cinematografieişi teatrului românesc, au început să-şi facă loc tinere vlăstare ce aşteaptă săfie numite „actori” sau „actriţe”, deşi vocaţia pare să le fie cu totul alta.Azi, puţini se mai minunează când află că Liviu Vârciu este coleg de scenă cuMircea Albulescu sau că Nicoleta Luciu se trage de şireturi, profesionalvorbind, cu Maia Morgenstern.

Acasă TV nu este numai o „fabrică” de telenovele, ci şiuna de „actori”, căci aceştia se nasc pe bandă rulantă, graţie motoarelor depromovare pe care postul de televiziune le are mereu pornite. Probabil că, înzilele noastre, cea mai uşoară cale de a deveni actor este să te înscrii şi sătreci de un casting la Promance (compania de producţie a MediaPro Pictures).Trebuie să recunoaştem, e mult mai simplu să faci asta, decât să te speteştitocindu-l pe Cehov la UNATC, mai ales când aţa te trage mai mult spre clubdecât spre bibliotecă! Nicoleta Luciu a prins mai devreme şpilul, iar azi lumeao numeşte „actriţă”, ca pe Stela Popescu, deşi principala ei calificare este sădea jos textila pentru Playboy. Idem şi în cazul Ioanei Ginghină, şi ea fostă„iepuroaică” Playboy. Au venit tare din spate sora vedetei, Iuliana Luciu, darşi Diana Dumitrescu (nora directoarei Promance, Ruxandra Ion), Andreea Pătraşcu,Doiniţa Oancea, Augustin Viziru (fratele lui Lucian Viziru) sau Cabral,prezentator tv. N-a mai durat mult şi Mihai Petre, dansator de meserie, s-amutat din studioul „Dansez pntru tine” direct pe platourile de filmare aletelenovelei de epocă „Aniela”. Tocmai de aceea, nu ne-am mai mirat când amaflat că, în noua telenovelă de la Acasă TV, „Iubire şi onoare”, ce va debutadin toamnă, rolul principal îl deţine Radu Vâlcan, fostul prezentator al„PoveŞtirilor adevărate”. Partenera lui este Mădălina Drăghici, o fată răsăritădin neant, model de profesie, actualmente cvasianonimă, dar cu siguranţăviitoare „actriţă”.

Să mai amestecăm puţincapra cu varza...

Dacă mai toţi cei care au carte de muncă la Acasă TV aucăpătat roluri în telenovele, cum putea Willmark să rămână pe dinafară? Eibine, nu putea, aşa că producătorii i-au pus deoparte un rol de agent columbiansub acoperire, ne-au anunţat, ieri, reprezentanţii postului tv. „Pentrucunoscutul coregraf actoria este o mare provocare pe care este convins că o vaduce la bun sfârşit”, încearcă să ne convingă comunicatul de presă. Am aflatînsă că „micuţului Will” nu i-a fost aşa uşor să devină „actor” şi că a trebuitsă treacă şi un examen. „Sunt foarte bucuros, pentru mine este un pas importantîn carieră, am văzut şi entuziasmul producătorilor atunci când m-am prezentatla casting, unde am reprodus o scenă foarte grea cu Alexandru Papadopol. A fosttotul atât de frumos, încât m-am ambiţionat: în acest proiect, aş vrea să fiucât mai aproape de personajul pe care-l interpretez”, spune Willmark. Dacădespre prestaţia lui nu ne putem exprima, însă în ceea ce îl priveşte pe LiviuVârciu putem băga mâna-n foc că nu are ce căuta pe un platou de filmare sau,Doamne fereşte!, pe o scenă de teatru. Cu toate astea, fostul cântăreţ demanele a jucat într-o telenovelă difuzată de Antena 1, cu ani în urmă,„Secretul Mariei”, dar şi în serialul protevist „State de România”. Tot„actriţe” se numesc, chipurile, şi Rocsana Marcu sau Ileana Lazariuc, care i-aufost colege de platou lui Liviu Vârciu când au jucat împreună în serialul„Chiquititas”. Mai contează că nu aveau nimic în comun cu această profesie,atât timp cât serialul a fost promovat graţie numelor lor, deja celebre întabloide? Probabil că pe aceeaşi idee mizează toţi producătorii de seriale cares-au învăţat să amestece capra cu varza. Şi pe Nicoleta Luciu cu Stela Popescu.

Desigur că nici divele patriei nu au scăpat „nefolosite”de producătorii de seriale sau filme, aşa încât fiecare dintre ele s-a ales cucâte un rolişor. Dacă Mihaela Rădulescu şi Andreea Marin au jucat în filmeproduse peste Ocean - ocazie cu care ziarele s-au grăbit să le numească„actriţe la Hollywood” - Andreea Raicu a fost vedeta serialului „Efect 30” dela Prima TV. Însă, uneori, nici numele unei faimoase prezentatoare tv nureuşeşte să adune publicul în faţa micilor ecrane, producţia cu Andreea Raicupe afiş având audienţe sub aşteptări.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-09-08Parerea ta...

KEANU
28 Iul 2010

Deci Willmark e presdestinat actoriei,doar e inzestrat cu nume ca din serialul Fred si Barney! Dar nu inteleg de ce vrea sa duca actoria la bun sfarsit! Ea poate sa continuie!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine