2020-06-05 10:20

CNA vrea să elimine din grilă posturile de manele, dar nu şi regula "must carry"

 |  19:01
CNA vrea să elimine din grilă posturile de manele, dar nu şi regula "must carry"

MembriiCNA, prezenţi miercuri la Comisia de Cultură a Camerei Deputaţilor, au spus cănu doresc să elimine regula "must carry" din Legea audiovizualului,ci să o redefinească astfel încât cabliştii să nu mai fie obligaţi săretransmită în grilele lor posturi de manele. Comisia de Cultură a CamereiDeputaţilor s-a întâlnit, miercuri, cu nouă membri ai CNA - Răsvan Popescu,preşedintele Consiliului, Ioan Onisei, vicepreşedintele Consiliului, NarcisaIorga, Cristina Trepcea, Dan Grigore, Gelu Trandafir, Christian Mititelu,Attila Szasz, Constantin Duţu. La Comisia de Cultură sunt prezenţi şireprezentanţi ai posturilor de televiziune PRO TV, Antena 1, Naţional TV, KissTV.

MembriiCNA şi-au manifestat nemulţumirea faţă de forma actuală a articolului 82 dinLegea audiovizualului, care reglementează principiul "must carry", ceimpune operatorilor de cablu obligativitatea de a retransmite toateteleviziunile operate de Societatea Română de Televiziune (SRTv), televiziunilestabilite prin acorduri internaţionale (TV5) şi celelalte servicii de programelibere la retransmisie în ordinea indicelui anual de audienţă, altfel fiind sancţionaţi.

În urma discuţiilor, Răsvan Popescu, preşedintele CNA, a spus: „Estenecesară «o prudenţă maximă» în privinţa modificării principiului «must carry»,pentru a nu determina distorsiuni majore pe piaţă, în condiţiile în care nuştiu dacă putem vorbi despre o piaţă liberă de cablu". Popescu a mai propus camodificarea articolului 82 din Legea audiovizualului să pornească de ladefinirea canalelor de televiziune care pot să intre în "must carry".În acest context, el a propus intrarea în "must carry" a canalelorgeneraliste private şi a televiziunilor de informaţii, alături de posturi aleTeleviziunii Publice, în limita a 25% din totalul canalelor pe care un cablistle retransmite în pachetul de bază.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-04-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine