2020-02-26 19:44

Corina Chiriac: “În România nu există showbiz!”. Cântăreaţa este revoltată că sunt promovate piţipoancele, iar artiştii, nu

 |  18:32
Corina Chiriac: “În România nu există showbiz!”. Cântăreaţa este revoltată că sunt promovate piţipoancele, iar artiştii, nu

De câţiva ani încoace pare că ne-am cufundat într-unsomn adânc, iar repercusiunile somnului nostru, ca naţiune, sunt cât se poatede grave. S-au născut monştri mondeni pe care copiii noştri îi iau dreptexemplu în viaţă, iar adevăratele valori pe care trebuie să le preţuim suntacoperite de praf. Nu mai mergem la teatru, ci în club, nici măcar la concertenu mai plătim un bilet şi preferăm să descărcăm muzica gratis de pe internet.Nu cumpărăm cărţi, ci tabloide colorate de pe a căror primă pagină ne zâmbeşteo piţipoancă al cărei singur merit în viaţă este perechea de silicoane ce serevărsa pe tarabă. Scârbită de acest univers în care îşi duce existenţa zilnic,Corina Chiriac a ajuns la concluzia că în România nu există showbiz, ci doar obătaie de joc vândută pe bani mulţi.

Conform enciclopediei Wikipedia, showbiz înseamnă“industria şi afacerile din domeniile divertisment, agrement şi recreaţie. Deobicei, showbiz se referă la companiile de impresariat artistic, de agenţi,manageri, de producţie sau de distribuţie din domeniul menţionat mai sus. Poatesă include şi artiştii implicaţi în toate genurile de spectacole de cinema,televiziune, teatru sau muzică”. Sunt date ca exemplu oraşele Los Angeles şiHollywood pentru industria cinematografică, Paris, care se distinge prinofertele bogate de spectacole de "chansons" şi prin viaţa sa de noaptesau Moscova şi Beijing pentru arta înaltă a spectacolelor lor de circ. Cândvine vorba de România, showbizul înseamnă Bianca lu' Bote, Sânziana Buruiană,Monica Columbeanu sau Daniela Crudu. Ziarele abundă de fotografii aledistinselor şi de articole care detaliază fiecare mişcare a acestor “stele” detabloid. Nu stelele de cinema populează mediul în care trăim, nici artiştiiadevăraţi, iar actorilor de altădată le-au luat locul Nicoleta Luciu, GinaPistol sau Augustin Viziru. Poate că unii dintre dumneavoastră nici nu ştiucine sunt aceste personaje, însă iubitorii telenovelelor se aşază precum cloştileîn faţa televizoarelor atunci când “actorii” de mai sus se ceartă în ţigăneşte.Nemulţumită că trăieşte într-o asemenea lume în care nonvaloarea este promovatăla rang de artă, Corina Chiriac ne-a declarat cu mâhnire: “În România nu existăshowbiz! Să nu se mai pronunţe cuvântul ăsta pentru că fetele astea tinere careîşi descriu operaţiile estetice la televizor şi pozează cât se poate deindecent prin ziare nu alcătuiesc showbizul românesc! Din păcate, asta estelumea în care trăim şi viaţa nu este dreaptă. Mă consolez cu gândul că viaţatriază întotdeauna şi oamenii valoroşi nu pier niciodată, chiar dacă sunt lăsaţiîn umbră. Un showbiz aveam dacă existau impresari dedicaţi muncii lor, şi maipuţin buzunarului, care să aducă în faţa publicului concerte şi spectacole cubilete plătite, şi nu cântări în pieţe şi parcuri. Avem nevoie de evenimenteculturale în care artistul să se simtă preţuit, iubit, onorat să fie acolo şinu să apară ca un cerşetor în diverse locaţii care nu-i fac cinste. Aş aduce latelevizor emisiuni de divertisment care să descreţească frunţile cu un umorinteligent, nu vulgar. Aş aduce în faţatelespectatorilor actori adevăraţi, şi nu amatori, aş difuză momente umoristiceexecutate ca la carte de oameni cu adevărat mari, aşa cum erau pe vremuri. Aştrimite oamenii la teatru, la spectacole de varietăţi, le-aş prezenta o muzicăadevărat şi nu le-aş lua bani pe bilet doar ca să asculte playback!”, ne-a spusCorina Chiriac.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-10-29Parerea ta...

MACAC
27 Aug 2010

Adrian Nastase si Petre Roman au venit cu idea de romi (la inceput cu un singur r, apoi cand au vazut ca se impute treaba cu rr). Chestia asta a fost concertata de un tzigan si un evreu. Asa ca urmatorul pas a fost cultura. S-au promovat tzigani si iata ce s-a ales din asta. Subcultura se hraneste cu subcultura. Pupati-i pe Adi Minune, Guta, etc. In botul borat de guristi. TOT EI SE SIMT DISCRIMINATI. Sa nu uite ca traiesc in Romania si nu in Tzigania. Asta pana cand se trezeste toata Europa.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine