2020-07-11 02:05

Cum a ajuns un VÂNZĂTOR DE ZIARE vedetă

 |  16:22
Cum a ajuns un VÂNZĂTOR DE ZIARE vedetă

A avut mai multe locuri de muncă: vânzător de ziare, poştaş, vânzător de pantofi, hamal…Totul s-a schimbat când și-a dat seama că a adunat atâta experiență “stradală“, încât chiar poate face ceva cu viața lui!

Este vorba despre viața și destinul lui Al Pacino, care nu a picat din cer în cinematografie, ci din locuri mai puțin “selecte”. Apariţia lui în celebrul “Naşul” este remarcabilă, dar puţini sunt cei care ştiu că nu prea a fost dorit în acest film. Studiourile Paramount se gândeau la Robert Redford, ori Ryan O’Neal. Proba pe care a dat-o pentru rolul din acest film nu a fost strălucită, unii comentau rautăcios (“nimicul ăla de Pacino”), alţii însă considerau că are farmec (“te dezbracă cu privirea”).

După ce a renunţat la şcoală

Astfel, Al Pacino, a fost ales pentru rolul Michael din “Naşul”, iar cariera lui avea să fie un succes. De unde a pornit, însă? Când era tânăr îi plăcea să imite actorii pe care îi vedea în filme, şi încerca diverse voci şi stări emoţionale. Chiar dacă orele de la şcoală nu îi erau pe plac, îşi găsea liniştea în piesele de teatru ale şcolii. După ce a renunţat la şcoală, Pacino s-a hotărât să înceapă viaţa de actor, cu roluri mici, chiar dacă nu făcea prea mulţi bani şi trăia în sărăcie.

Înainte de a deveni un actor profesionist, Pacino a avut mai multe locuri de muncă: : vânzător de ziare, poştaş, vânzător de pantofi, hamal, “băiat de birou”, curăţător de fructe. Într-un interviu pentru revista Playboy a marturisit că a fost concendiat de la primul său job, respectiv portar la teatru, pentru că se admira prea mult în oglinzile de pe perete! Totul s-a schimbat din 1966, când a fost acceptat la cursurile faimosului profesor de actorie Lee Strasberg. Pacino a început să obţină roluri mai importante…A câştigat un premiu Obie pentru rolul din “The Indian Wants the Bronx” şi un premiu Tony pentru rolul din ”Does the Tiger Wear a Necktie?”. A devenit cunoscut după ce a jucat în ”Me, Natalie” (1969) şi ”The Panic in Needle Park” (1971).

“Basm” mafiot extrem de popular

Tot atunci se căutau actori pentru ecranizarea romanului “Naşul” (The Godfather). Al Pacino reuşeşte să participe la preselecţie şi îl impresionează pe Francis Ford Coppola. În timp, ceea ce a urmat este remarcabil: şi-a ales câteva dintre cele mai grele roluri din istoria cinematografiei; a fascinat cu interpretarile din ”Serpico” (1973), ”Dog Day Afternoon” (1975) şi “And Justice For All” (1979) pentru care a primit nominalizari la Oscar; în 1983 ”Scarface” al lui Brian de Palma are un succes urias, devenind un “basm” mafiot extrem de popular, cu Pacino în frunte; premiat cu Oscar pentru “Scent Of A Woman”, în 1992; “Godfather Part 3”, “Dick Tracy”, “Carlito’s Way”, “Heat”, “City Hall”, “The Insider”, “Donnie Brasco”- numai câteva din succese. A fost premiat de preşedintele Barack Obama în martie 2012, este o plăcere să îl vezi în “Irishman” - noul film al lui Scorsese, iar după propriile spuse, nu are de gând să îmbătrânească!


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz