2020-08-05 02:02

Cură de sănătate cu clorofilă. Detoxifiază, oferă energie organismului şi stopează îmbătrânirea

 |  19:35
Cură de sănătate cu clorofilă. Detoxifiază, oferă energie organismului şi stopează îmbătrânirea

Gabriela Dumba

Cel puţin de două ori pe an, primăvara şi toamna, fiecare dintre noi ar trebui să urmeze o cură de detoxifiere a organismului, iar cea care are la bază clorofila este una dintre cele mai eficiente în acest sens. Dacă nu putem include în dieta zilnică un pahar cu licoare verde, obţinută din plante verzi precum pătrunjel, ţelină, lucernă, orz, leurdă şi altele, ar trebui să o facem măcar 12 zile pe an, în special toamna, când trebuie să ne fortifiem organismul pentru sezonul rece. Beneficiile curei cu clorofilă sunt numeroase, printre ele numărându-se reglarea tranzitului intestinal, cicatrizarea rănilor, încetinirea procesului de îmbătrânire, efect protector împotriva radicalilor liberi, eliminarea toxinelor din sânge, tratează anemia, rezolvă carenţele de calciu şi magneziu, tratează acneea şi diferite forme de alergie cutanată, ameliorează gastrita şi alte afecţiuni ale stomacului.

Denumită „sângele verde al plantelor”, clorofila are o sumedenie de beneficii asupra organismului, deşi poate dura o vreme până vă obişnuiţi cu gustul sucului extras din plantele verzi, nu foarte plăcut la prima degustare. Însă poate fi îmbunătăţit cu suc de lămâie şi suc din fructe dulci, mere spre exemplu. Specialiştii susţin că efectele pozitive ale curei cu clorofila nu pot fi întrecute şi nici măcar egalate de orice alte alimente, mai ales că nu multe persoane consumă zilnic un maldăr de pătrunjel, altul de lucernă şi încă unul de tulpine şi frunze de ţelină. Astfel, clorofila extrasă din plantele verzi are un excelent efect de dezintoxicare asupra întregului organism: reglează tranzitul intestinal, grăbeşte cicatrizarea rănilor, încetineşte procesul de îmbătrânire şi, foarte important, are un efect protector împotriva radicalilor liberi, elemente suspectate că declanşează boala canceroasă, precum şi împotriva substanţelor chimice nocive. Cea mai intensă acţiune a clorofilei se exercită asupra sângelui uman, prin compensarea carenţelor de minerale şi vitamine, ajutând astfel la redobândirea echilibrului acestor elemente în corp şi la eliminarea toxinelor, tratarea tulburărilor de coagulare, anemiei, carenţei de calciu şi magneziu. Dacă suferiţi de una dintre aceste afecţiuni folosiţi în special extractele din pătrunjel, ţelină, urzică - plante prietene pentru stomacul sănătos şi care au capacitatea de a distruge bacteriile „rele” de la nivelul sistemului digestiv, inclusiv pe cea care declanşează temutul ulcer, Helicobacter pylori. Astmul şi bronşita răspund de asemenea favorabil unui astfel de tratament, căci clorofila are capacitatea de a inhiba şi distruge bacteriile cauzatoare de crize specifice şi favorizează buna desfăşurare a procesului respirator.

Cum obţinem clorofila

 

Preferată este utilizarea unui storcător special care presează planta, însă suficient de bun este şi tocătorul clasic de carne, care se găseşte în orice gospodărie. Pentru obţinerea unui pahar (200 ml) de extract de clorofilă puneţi într-un vas de plastic un mănunchi de mlădiţe verzi de plante (cât să cuprindeţi între degetul mare şi arătător) şi un pahar de apă plată. În cazul mărunţirii manuale a plantei, produsul obţinut se poate stoarce şi filtra cu ajutorul unui tifon, iar sucul se bea imediat, înainte să oxideze. Băutura miraculoasă este şi o sursă importantă de antioxidanţi care pot proteja împotriva cancerului, dar are şi beneficii antiinflamatorii, ajută la reglarea tranzitului intestinal şi este o sursă de magneziu, vitamina K, vitamina C, acid folic, fier, calciu şi proteine.

Cum se administrează

 

O cură standard durează 12 zile, iar administrarea extractului din plante verzi trebuie să se producă gradual, nu într-o mare cantitate din prima zi pentru că pot apărea probleme digestive, scaune diareice, spre exemplu, sau ameţeală. Astfel:

 - în prima zi beţi un sfert de pahar (50 ml) de extract de clorofilă, în doza unică, pe stomacul gol, cu 30 de minute înaintea mesei de dimineaţă.

 - a doua zi dublaţi cantitatea de extract (100 ml), pe care o beţi în două reprize, cu 30 de minute înaintea mesei de prânz şi de seară.

 - în intervalul de timp cuprins între zilele 3 şi 11 măriţi doza cu câte un sfert de pahar pe zi (150 ml, 200 ml, 250 ml etc.), repartizând-o în trei părţi egale, luate cu 30 de minute înaintea celor trei mese principale.

- în a 12-a zi beţi câte un pahar de extract de clorofilă înaintea fiecărei mese. Este de preferat ca în ultima zi de cură să nu consumaţi altceva decât orez fiert şi sărat după gust, pentru ca efectele de dezintoxicare să fie mai intense.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2013-09-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz