2020-07-09 14:50

Dana Războiu: “Fiul meu nu vrea să plece din România!”

 |  19:04
Dana Războiu: “Fiul meu nu vrea să plece din România!”

Pe un băieţel de 6 ani, mândru nevoie mare că nu mai este boboc, nu preapoţi să-l convingi să se reîntoarcă în clasa întâi, chiar dacă şcoala se aflaîn Viena. Dana Războiu încă duce muncă de lămurire cu băieţelul ei, Victor, care nu vrea şi pace să se mutedin România pentru că în Austria nu ar avea voie să treacă direct în clasa adoua. Aşadar, până când şcolarul nu va fi de acord să înveţe din nou alfabetul,pentru Dana, mutatul la Viena rămâne încă un vis frumos.

Dana Războiu şi soţul său, Bogdan Enoiu, au plănuit până în cele maimici detalii mutatul la Viena. Au găsit o casă frumoasă, lângă pădure, auînchiriat-o pe termen lung şi abia aşteptau să se mute în Austria, numai că nuau luat în calcul posibilitatea ca Victor, băieţelul de 5 ani al Danei, sărefuze îmbarcarea. Mândru că în România a terminat cu brio clasa întâi şi căeste băiat mare care ştie să scrie şi să citească, Victor nu vrea sub nici oformă să reia alfabetul pentru că aşa îi impun austriecii. La şcoala din Vienaeste regula ca orice copil care urmează cursuri la ei să înceapă cu clasa întâişi, deocamdată, nu au făcut excepţie în privinţa lui Victor, deşi Dana le-aexplicat că fiul ei se descurcă foarte bine la şcoală şi ar fi inutil să piardăun an învăţând din nou să citească. “Mi s-a spus că foarte rar fac excepţii şidoar în cazul unor copii geniali, dar nu prea mi-au dat speranţe că îl voraccepta pe Victor în clasa a doua, iarel nici nu vrea să audă că trebuie să repete clasa întâi. Nici nu ştiu cum vomface până la urmă. Voi încerca să-l ademenesc cu Prater (n.r. - un parc dedistracţii imens situat în capitala Austriei), cred că asta ar fi singura şansăsă plece din România!”, ne-a declarat Dana, amuzată. “Am mai luat în calcul şivarianta că eu şi Mark (n.r. - fiul ei de 1 an) să ne mutăm la Viena, iarVictor să rămână în România, cu Bogdan, numai că nu prea e normal să locuimseparate un an. N-aş putea să stau departe de el. Nici nu ştiu cum vom proceda.Ştiu doar că vreau să mă mut mai repede acolo!”, spune Dana Războiu.

Nici nu vrea să mai audă de televiziune

La câteva luni de când l-a adus pe lume pe Mark, Dana Războiu a decis săse retragă din televiziune, după o carieră de 14 ani, şi să fie 100% mama. Maimult, are de gând să renunţe şi la România şi să se mute la Viena, mai ales căeste foarte mulţumită de sistemul sanitar de acolo. În primăvara acestui an,băieţelul cel mic a fost operat pe inimă într-o clinică din Austria, iar acumse simte foarte bine. “A început să meargă şi sunt fericită că este sănătos!”,ne-a spus Dana. Atât de bine se simte departe de televiziune, încât nu-şi maidoreşte să revină pe sticlă, dar nici nu simte nevoia să se uite la televizor.“Mi-e atât de bine! Nu mai sunt la curent cu cine s-a sinucis, cine a mai fostomorât şi alte nenorociri care se anunţă zilnic la ştiri. Simt că m-ampurificat în perioada asta de când m-am retras din televiziune! Chiar dacă îmiamân plecarea, prefer să stau cu copiii mei decât să mai prezint ştiri sauorice altceva. Rămâne de văzut cum îl voi convinge pe Victor, pentru că n-aşvrea să mă gândesc prea mult la posibilitatea de a rămâne încă un an înBucureşti!”, ne-a spus Dana.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-08-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri

Acum 15 ore

PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz