2020-08-10 19:47

Demi Moore şi Ashton Kutcher fac campanie împotriva sclaviei, la ONU

 |  17:33
Demi Moore şi Ashton Kutcher fac campanie împotriva sclaviei, la ONU

Actoriiamericani Demi Moore şi Ashton Kutcher s-au prezentat, joi, la sediul ONU dinNew York pentru a lansa un Fond de ajutorare a victimelor traficului depersoane, care afectează în special femei şi copii, înrolaţi cu forţa înindustria comerţului sexual, informează AFP.

Sumeleobţinute de acest fond vor fi utilizate pentru a oferi un ajutor legalpersoanelor victime ale sclaviei şi pentru a le ajuta să îşi reconstruiascăviaţa.

Cei doiactori americani au denunţat ceea ce ei au denumit "micul secreturât" al femeilor obligate să se prostitueze pe internet, o practică pecare Demi Moore o consideră "o sclavie a timpurilor moderne".

AshtonKutcher a declarat cu această ocazie că îşi doreşte ca internetul să sedebaraseze de acest tip de trafic. Actorul american a afirmat că trei sferturidin totalul schimburilor financiare asociate traficului de femei şi de copii,estimate la 32 miliarde de dolari pe an, au loc prin intermediul internetului.

Există oformă de prostituţie care se negociază "în spatele uşilor închise aleinternetului. În spatele acestor porţi închise, oamenii pot să cumpere ceva peinternet şi au sentimentul de a fi rămas complet anonimi", a declaratAshton Kutcher. "Adevărul despre această sclavie este de fapt un micsecret urât. El se petrece peste tot, în faţa ochilor noştri, însă noi îlignorăm", a adăugat actorul american.

Vizită în Cambodgia, acum doi ani

DemiMoore şi Ashton Kutcher au declarat că au decis să organizeze o campanieîmpotriva traficului de persoane, indiferent dacă este vorba de sclavie sexualăsau sclavie clasică, după o vizită în Cambodgia întreprinsă în urmă cu doi ani,unde au văzut multe fetiţe, unele în vârstă de doar 5-6 ani, care erau obligatesă se prostitueze. "Pur şi simplu, nu am putut să asistăm la acestelucruri fără să facem nimic", a declarat Demi Moore. "În present,există mai mulţi sclavi în lume decât au existat vreodată în istorialumii", a continuat Ashton Kutcher.

Prin intermediulFundaţiei Demi and Ashton, cei doi actori au lansat o iniţiativă - sprijinităde Twitter, Google, Facebook şi Microsoft - care are obiectivul de a împiedicaproliferarea traficului online. Demi Moore a declarat că tehnologia actuală lepermite anchetatorilor să îi identifice pe aceia care "cumpără" sexpe internet.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-08-31Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz