2020-07-02 18:58

Diana Matei i-a impresionat cu vocea ei pe Michael Bolton si Demis Russos

 |  15:46
Diana Matei i-a impresionat cu vocea ei pe Michael Bolton si Demis Russos

A iubit dintotdeauna muzica si a stiut ca isi va dedica intreaga viata scenei, iar la 13 ani a fost selectata sa plece intr-un turneu Venetia, cu alti colegi de la Palatul Copiilor. Din acel moment, Diana Matei primeste cu fiecare concert, aparitie publica sau eveniment la care canta impreuna cu Taraful Cleante o recunoastere a talentului sau, chiar titanii Michael Bolton si Demis Russos fiind impresionati de vocea ei.

Când anume în copilărie ai știut că drumul tău în viață vă fi legat de muzică? În ce fel ți-ai descoperit talentul?

Am ştiut dintotdeauna. Aveam doar 13 ani când, în urma unei preselecţii de la Palatul Copiilor, am fost aleasă pentru a participa în cadrul unui turneu la Veneţia.

De la cine moșteneșţi talentul? Ce școli ai făcut și ce ai învățat important în ele, ca artistă? Ce lucru nu se poate învăța, totuși, în nicio școală?

Am urmat Liceul de Muzică, Conservatorul şi un Doctorat în muzică. Şi pentru că mi-am dorit să devin un artist complet, anul acesta am fost admisă şi în cadrul ATF. Cel mai important lucru pe care l-am învăţat în şcoală este perseverenţa şi disciplina. Este foarte important pentru un artist să fie perseverant şi disciplinat. Cred că ceea ce nu poţi învăţa în şcoala este experienţă care se câştigă de-a lungul timpului.

Cum a venit recunoașterea și care au fost cele mai importante succese de scenă până acum?

Recunoaşterea o primesc în fiecare zi, la fiecare apariţie publică şi la fiecare concert când văd că publicul meu este fericit, îmi fredonează melodiile şi aplaudă. Trăiesc din aplauze, cred că fiecare artist trăieşte din aplauze. Pentru mine, fiecare spectacol este la fel de important, deoarece depun acelaşi efort şi mă dedic în totalitate fiecărui proiect. De-a lungul timpului m-am simţit o răsfăţată a artiştilor de talie internaţională deoarece am avut şansa de a concerta alături de personalităţi precum Michael Bolton şi Demis Roussos. Michael Bolton este un idol al muzicii internaţionale. De-a lungul timpului l-am admirat pentru calităţile vocale de excepţie, dar şi pentru romantismul şi candoarea pe care le emană de fiecare dată când interpretează. Faptul că m-a ales să cânt în deschiderea concertului a fost o confirmare a muncii mele. Lista de artişti propuşi pentru această reprezentaţie a fost destul de lungă şi, totuşi, Bolton şi echipa lui au fost impresionaţi de stilul fusion pe care eu împreună cu Taraful Cleante îl interpretăm.

Mai am nişte amintiri minunate din Belgia şi Liban, unde am performat în faţa unui public numeros, un show cu elemente gipsy, jazz-manoush precum şi coveruri internaţionale.

În 2004, la Beyrut, am onoarea să urc pe scena alături Demis Russos, Bonnie M şi Jose Fernandez

Demis Russos este un om incredibil, un adevărat profesionist de la care ai multe de învăţat. Uimitor este faptul că în ciuda succesului incomensurabil de care se bucură, artistul are o blândeţe rar întâlnită.

Dar în plan personal cum au venit marile realizări?

Cea mai mare realizare a venit acum câteva luni şi se numeşte Ianis. Este îngeraşul nostru şi ne umple de bucurie în fiecare zi.

Când şi cum ţi-ai cunoscut soţul?

L-am cunoscut pe Marian în urmă cu 13 ani la un concert la Sala Palatului. Atunci am interacționat prima dată. Nu pot spune că a fost dragoste la prima vedere. A existat o chimie, dar lucrurile au evoluat între noi organic, adică ne-am împrietenit, am găsit lucruri și preocupări comune și ulterior am devenit un cuplu. Am știut amândoi destul de repede că suntem făcuți unul pentru celălalt și din acel moment am fost nedespărțiți. 

Au fost opoziții din partea familiei? Oricât de „postmoderni” am fi, din păcate românii au încă prejudecăți legate de membrii comunităților minoritare. Ai primit comentarii legate de asta?

Da, au existat la început opoziții din partea familiei mele, dar cu timpul s-au rărit, după care au și dispărut. Cred că nu au văzut viitor în această relație și bineînțeles, ca orice părinte vrei să-ţi protejezi puiul de orice potențial "pericol". Când s-au convins că pericolul nu există normalitatea a venit de la sine.

Da, cred că în România întâlnim destul de des oameni care au prejudecăți. Nu mă afectează. Nu am primit personal comentarii în acest sens. Sincer, oamenii ne apreciază pe amândoi în egală măsură, ca artişti, ca oameni de scenă. E tot ce mă interesează.

Ce are el deosebit?

Cred că puterea de a mă face să mă simt însemnată, bună, frumoasă, puternică. Știe întotdeauna ce să-mi spună că să scoată un zâmbet și să mă motiveze în tot ce fac.

Ce a adus pentru voi nașterea copilului? Cum v-ați schimbat, ca oameni, ca părinți, ca îndrăgostiți?

Venirea lui Ianis în viața noastră cu siguranță a shimbat multe. În primul rând ne-a rearanjat prioritățile. El a devenit centrul Universului nostru și în jurul lui gravitează restul lucrurilor. Cred că a adus mai multă liniște în viața noastră de cuplu, cu siguranță mai multă răbdare și, de ce nu, mai multă profunzime. Noi suntem niște oameni temperamentali, pasionali și foarte activi. Ianis ne-a temperat pur și simplu.

Cum sunt artișţii celebri pe care i-ai întâlnit în ultimii ani? Modeșţi, fițoși, prietenoși? Mai bine pregătiți sau mai atenți decât românii?

Am avut norocul să întâlnesc artișţi mari, oameni celebri la nivel internățional, să cânt alături de ei și să-i şi cunosc în afară scenei.  Recunosc, am fost puțin surprinsă. Nu mă așteptam la atâta naturalețe, atâta simplitate și modestie din partea unor oameni care practic au lumea la picioare. Feeria succesului de multe ori de schimbă, te dezumanizează.

Am fost plăcut impresionată să văd atâta dorința de simplitate şi grijă la detaliu.

Când urci pe scenă cu un artist ca Michael Bolton sau ca Demis Roussos toată lumea știe ce are de făcut. Profesionalismul își spune cuvântul din toate punctele de vedere. E fascinant!

Unde urmează să concertați în următoarea perioadă şi ce alte proiecte aveţi?

Perioada următoare este destul de aglomerată pentru noi. Avem multe concerte în ţară şi lansăm şi o noua piesă. Sper că sfârșitul lunii februarie să vină şi cu o mică vacanţă. Undeva unde e cald și numai bine de stat la soare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-02-07

GALERIE MEDIA

Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz