2020-04-03 20:51

Disney a vândut Miramax pentru peste 660 de milioane de dolari

 |  17:01
Disney a vândut Miramax pentru peste 660 de milioane de dolari

CompaniaWalt Disney a vândut, joi, studiourile Miramax Films, pentru o sumă de peste660 de milioane de dolari, unui grup de investiţii condus de Ronald N. Tutor şiColony Capital, informează variety.com.

Grupul deinvestiţii, numit Filmyard Holdings, va plăti peste 660 de milioane de dolaripentru drepturile asupra celor circa 700 de titluri ale studiourilor, a numeluiMiramax, a cărţilor scoase de companie şi a altor proiecte în dezvoltare. Tranzacţiase va finaliza între 10 septembrie şi sfârşitul acestui an.

Totodată,Disney se va ocupa, pe o perioadă de până la un an, de la încheiereatranzacţiei, de distribuirea unei serii de filme Miramax care au fost dejaterminate şi urmează să fie lansate pe piaţă.

Garanţie de 40 de milioane dedolari

Anunţulvânzării Miramax către Filmyard vine după cinci luni în care Disney a negociatcu numeroase companii în vederea încheierii unei tranzacţii. Printre ceilalţipotenţiali cumpărători s-au numărat cofondatorii Miramax, Bob şi HarveyWeinstein, cărora Disney le-a plătit, în 1993, 700 de milioane de dolari pentrustudiouri, cumpărate împreună cu arhiva de circa 700 de filme.

Grupul deinvestitori condus de Ronald N. Tutor include fondul de investiţii ColonyCapital, care a acţionat sub îndrumarea lui Richard D. Nanula, fost ChiefFinancial Officer la Disney, ce s-a alăturat Colony în urmă cu doi ani.

Grupul abeneficiat de exclusivitate în negocierile pentru achiziţia Miramax, după ce ungrup condus de fraţii Weinstein şi principalul lor susţinător financiar, RonBurkle, a făcut o ofertă finală de doar 565 milioane de dolari, care nu a fostacceptată de Disney.

FraţiiWeinstein mai deţin încă drepturile asupra unor continuări şi remake-uri aleunor titluri marca Miramax, dar deocamdată nu se ştie cum vor fi afectateaceste înţelegeri de tranzacţia anunţată joi.

Laînceputul săptămânii, presa de specialitate anunţa că grupul de investiţiicondus de Ronald N. Tutor trebuia să plătească, până miercuri, o sumănerambursabilă de 40 de milioane de dolari pentru a putea achiziţionastudiourile Miramax de la compania Walt Disney - acesta fiind, probabil, untest de verificare a abilităţii trustului de a încheia afacerea. Nu se ştie dacăgrupul a depus până la urmă acea garanţie, dar joi, surse apropiate afaceriispuneau că Disney este încrezătoare în capacitatea Filmyard de a încheiatranzacţia.

"Deşisuntem mândri de realizările Miramax, strategia noastră actuală pentrustudiourile Walt Disney este de a dezvolta filme foarte bune sub brandurileDisney, Pixar şi Marvel", a declarat Robert Iger, preşedinte şi CEODisney. "Suntem încântaţi că am găsit o casă pentru brandul Miramax şipentru foarte apreciata arhivă Miramax", a mai spus acesta.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-10-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine