2020-02-24 14:44

Doi italieni, arestaţi în Cairo după ce au furat un tablou de Van Gogh. Lucrarea valorează 50 de milioane de dolari

 |  16:26
Doi italieni, arestaţi în Cairo după ce au furat un tablou de Van Gogh. Lucrarea valorează 50 de milioane de dolari

Doiitalieni, o femeie şi un bărbat, au fost arestaţi, la Cairo, fiind suspecţi că aufurat un tablou de Van Gogh, în valoare de 50 de milioane de dolari, informeazăbbc.co.uk, citat de Mediafax. Tabloul, cunoscut sub denumirile de"Maci" şi "Vază cu flori", a fost "tăiat dinramă" din Muzeul “Mahmoud Khalil”, sâmbătă, a anunţat ministrul egipteanal culturii, Farouk Hosni. Italienii au fost arestaţi pe aeroportul din Cairo,sâmbătă, după ce vizitaseră muzeul. Vizitatorii muzeului din acea zi au fostcercetaţi, iar cuplul de italieni în cauză a trezit suspiciuni. Cei doi au mersla toaletă şi apoi au părăsit rapid incinta, potrivit agenţiei de stat egipteneMena. Agenţia italiană Ansa a anunţat că cei doi erau tineri şi făceau partedintr-un grup de turişti. Nu se ştie dacă cei doi italieni sunt în continuareîn arest, însă ministru culturii a anunţat că tabloul nu a fost încă recuperat.

FaroukHosni a precizat că doar 10 persoane vizitaseră Muzeul “Mahmoud Khalil”sâmbătă. "Se fac în continuare demersurile pentru a descoperi în ceîmprejurări a avut loc incidentul şi pentru a recupera tabloul", a spusministrul.

Acelaşitablou de Van Gogh a fost furat, tot din muzeul egiptean, în 1978, şi recuperatun deceniu mai târziu în Kuweit. Lucrarea, cu flori galbene şi roşii, măsoară30/30 centimetri. Se crede că tabloul a fost pictat de Van Gogh în 1887, cutrei ani înainte ca acesta să se omoare prin împuşcare.

Muzeul “MahmoudKhalil”, construit în anii '30 de politicianul căruia îi poartă numele, maiconţine lucrări de Monet, Renoir şi Degas.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-09-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine