2020-08-11 17:06

Draga Olteanu Matei: Actorii tineri nu ştiu meserie, dar au timp! Actriţa a acceptat să joace în telenovele alături de tânăra generaţie

 |  18:36
Draga Olteanu Matei: Actorii tineri nu ştiu meserie, dar au timp! Actriţa a acceptat să joace în telenovele alături de tânăra generaţie

Are înpalmares peste 90 de filme şi 50 de piese de teatru, şi aproape cănici nu mai ştie numărul rolurilor le care le-a interpretat de-a lungul celor55 de ani de carieră. A jucat alături de cei mai mari actori români, iar acumimpune respect pe platoul de filmare, actorii din generaţia tânără fiind maimult decât mândri că o pot avea în preajmă. Ca multe alte vedete ale scenei româneşti,Dragă Olteanu a acceptat să joace în telenovele şi este foarte mândră dealegerea ei. Nu-i este ruşine, ba chiar este încântată că îi poate ajuta şi pecei fără experienţă şi, dacă sunt mulţi cei care plâng soarta teatrului şifilmului românesc şi cred că odată cu actorii mari care pleacă dintre noi, rămânemfără valori, actriţa de 77 de ani ne asigură că vin din urmă foarte mulţitineri talentaţi.

Tocmaipentru că a avut încredere în talentul vlăstarelor din tânăra generaţie deactori, abia ieşiţi de pe băncile şcolii sau simpli amatori care joacă un roldoar în timpul liber, Dragă Olteanu Matei a înfiinţat acum şase ani la PiatraNeamţ “Teatrul Vostru”, acolo unde pune în scena comedii româneşti cu ajutorulunei trupe de neprofesionişti. Este foarte încântată de acest proiect şi spunecă merge mai bine decât s-ar fi aşteptat. Ingineri de profesie sau doctori sauprofesori, cu toţii merg după serviciu la orele de actorie ţinute de DragăOlteanu Matei, iar actriţa a avut supriza să descopere indivizi cu adevărattalentaţi pe care i-a sfătuit să urmeze calea actoriei. Până la sfârşitulanului, actriţa speră să termine şi scenariul pentru un serial de televiziuneunde a pregătit un rol special şi pentru ea, însă totul depinde de timp şi deinspiraţie, pentru că “nu pot să scriu oricând”, după cum ne-a spus. Surprinzătorpentru unii, Dragă Olteanu Matei a acceptat un rol în “Narcisa Sălbatică”, telenovelacare rulează acum la Antena 1. Mixul de actori consacraţi şi vlăstare din tânărageneraţie poate fi deranjant pentru unii dintre iubitorii scenei, însă actriţaa susţinut tot timpul că pentru ea este o onoare să joace cu copii atât detalentaţi. Sunt multe voci care spun că rămânem mai săraci cu fiecare actorcare ne părăseşte şi că teatrul şi filmul românesc sunt sortite pieirii, însăDraga ne-a asigurat că nici vorbă de aşa ceva. “Sunt foarte fericită că amîntâlnit actori tineri foarte talentaţi şi ascultători gata să înveţe şi să-ţiurmeze sfaturile. E drept că nu ştiu meserie, dar au timp, ceea ce mulţi dintrenoi ăştia mai bătrâni nu mai avem. Cu fiecare rol mai învaţă câte ceva şiimportant este că talentul există şi că îşi iubesc meseria pe care şi-au ales-oatât de mult încât trebuie să aibă răbdare. Un actor nu poate fi numit “mare”de pe o zi pe alta. E nevoie de multă muncă şi zeci de roluri, mai mari sau maimici. Când eşti la început nu trebuie să emiţi pretenţii. Trebuie să accepţi ceţi se dă şi să ai grijă să joci exemplar, chiar dacă rolul este prost, tutrebuie să-l faci mai bun”, ne-a declarat actriţa.

“Doar ceislabi aşteaptă să cadă din cer para mălăiaţă!”

DragăOlteanu Matei nu vrea sub nici o formă să intre în gaşca celor care îşi plângneajunsurile pe la toate colţurile. Ştie că este greu şi simte din plin greutăţileprezentului, însă este hotărâtă să ţină capul sus şi să-şi facă meseria până înultima clipă. “Un actor trebuie să-şi vadă de meseria lui, trebuie să-şi joacerolurile, triste sau vesele, cât de bine poate. Condiţiile sunt grele,întotdeauna au fost unii care s-au plâns şi care au uitat să-şi facă meseriatocmai pentru că erau mult prea ocupaţi cu văicărelile colo şi colo. Eu cred căcei care se plâng sunt cei mai puţin valoroşi şi care nu fac nimic pentru a-şischimba soarta, doar cei slabi aşteaptă să le pice din cer para mălăiaţă”,consideră draga noastră Draga Olteanu Matei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-07-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz