2020-04-07 13:39

E pe LISTĂ: Fiul actorului Mihai Mălaimare, în vizorul Oscarului

 |  19:47
E pe LISTĂ: Fiul actorului Mihai Mălaimare, în vizorul Oscarului

Cea de-a 92-a gală de decernare a premiilor Oscar va avea loc pe 9 februarie, la Los Angeles. Dar până atunci mai ies la iveală filme și oameni surprinzători, pe care “lista” ce poartă amprenta Oscar îi are în vedere.

Astfel, pe lista filmelor de Oscar se află și „Jojo Rabbit”, filmul al cărui director de imagine a fost românul Mihai Mălaimare Junior. ”Jojo Rabbit” a primit două nominalizări: la categoriile ”design de producţie” şi ”montaj de film”. Pelicula i-a adus deja lui Mihai Mălaimare Jr premiul pentru cel mai bun director de imagine la gala Hollywood Film Awards de la Los Angeles. În septembrie 2019, filmul neozeelandez "Jojo Rabbit", de Taika Waititi, a câştigat marele premiu - cel al publicului, la Festivalul de Film de la Toronto şi a intrat astfel cu mari şanse în cursa pentru o nominalizare la premiile Oscar din 2020. "Jojo Rabbit" este o satiră comică despre un băieţel german în vârstă de zece ani, Jojo (Roman Griffin Davis), care, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, află că mama sa ascunde o fetiţă evreică (Thomasin McKenzie) în mansarda casei. Băieţelul are un prieten imaginar, o versiune imbecilă a lui Adolf Hitler.

În anul 2013, a fost premiat de criticii americani

Mihai Mălaimare Jr., în vârstă de 44 de ani, fiul actorului Mihai Mălaimare, a fost şi directorul de imagine al filmului "Nina", de Cynthia Mort, iar, în 2014, a fost elogiat de presa străină pentru imaginea filmului "Umblând printre morminte", de Scott Frank, cu Liam Neeson în distribuţie.

În anul 2013, a fost premiat de criticii americani, la gala National Society of Film Critics, unde s-a impus la categoria "cea mai bună imagine", pentru pelicula "The Master", de Paul Thomas Anderson. De asemenea, Mihai Mălaimare Jr. a primit, în 2012, premiul pentru cea mai bună imagine din partea Boston Society of Film Critics, pentru acelaşi film, pentru care a fost nominalizat şi la prestigioasele Satellite Awards şi Critics' Choice Awards. Cineastul român a colaborat, printre altele, cu regizorul Francis Ford Coppola la realizarea filmelor "Tinereţe fără tinereţe" (2007) şi "Tetro" (2009).


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine