2020-08-04 13:35

“Ei nu sunt diaspora! Ei sunt niște descreierați”. Mesajul ULUITOR al Marinei Almășan

 |  01:22
“Ei nu sunt diaspora! Ei sunt niște descreierați”. Mesajul ULUITOR al Marinei Almășan

În ultima perioadă, românii aflați în diaspora s-au întors în țară de frica pandemiei. În acest context, Marina Almășan a scris un mesaj la adresa românilor întorși acasă. „Sunt dure cuvintele mele, știu, dar mi le asum. Și mai știu că granițele vor continua să li se deschidă, că va continua să-i primească, creștinește, ca pe niște fii rătăcitori”, spune, printre altele, realizatoarea TV.

”Cei ce ne-au adus, în dar de Paști, coronavirusul, sunt cei plecați să muncească , să fenteze autorități străine, să-i lase pe cei de acasă fără cei mai buni meșteri, și asta fără nicio remușcare”, scrie Marina Almășan, pe blogul său  femeide10.ro. Realizatoarea TV mai spune că o întristează că în toată această poveste pică rău diaspora: “Căci NU, nu ni se-ntorc în țară valorile (cu mici excepții, pe care le rog să nu se simtă vizate de editorialul meu!),  nu ni se-ntorc în țară românii cuminți, așezați pe la casele lor, văzându-și cu seriozitate de rostul lor , de carierele lor - uneori impresionante - și trăindu-si viața departe de țară, cu toate consecințele aferente, și bune, și rele”.

Iată mai jos spicuiri din tot mesajul Marinei Almășan

“Nu, nu acești români au forțat hotarele țării, ignorând orice rugăminte a autorităților, nesocotind orice lege morală, care spune că, dacă există cel mai mic risc de a face cuiva rău, prin fapta ta, abține-te! Ei și-au invadat țara natală, pe care cu nonșalanță au părăsit-o cândva, dar nu pentru a-și construi o viață decentă și o carieră de succes pe alte meleaguri. Cei ce ne-au adus, în dar de Paști, coronavirusul, sunt cei plecați să muncească , să fenteze autorități străine, să-i lase pe cei de acasă fără cei mai buni meșteri, și asta fără nicio remușcare. “Banul învârte lumea” spune un proverb. Le-a învârtit mințile multora, trimitându-i în toate cele patru zări, departe de țara lor, și nu doar pentru a munci în mod cinstit. Ci și pentru a cerși, mutilând cu zdrențele lor chipul celor mai frumoase orașe ale lumii, pentru a face tumbe prin așternuturile plătitorilor în valută, pentru a șterge la fund bătrânii altora, lăsându-i pe ai noștri să moară singuri, uitați de lume. Sunt concetățenii noștri care au dat buzna <în lumea civilizată>, dar nu pentru a i se alinia, ci pentru a fura, tâlhări, înșela sau chiar ucide, cu sânge rece. Pentru a scuipa, prin toate acestea, imaginea țării lor.  Aceștia sunt “românii care se întorc brusc acasă”! Ei se află în spatele panicii generale, a oamenilor ce au început să ne moară, a medicilor care-și riscă viața în această luptă crancenă. Ei sunt descreierații care și-au dat, brusc, seama că, la o adică, numai fraierii din țara ta îți pot veni în ajutor. Lor le datorăm răspândirea epidemiei, pentru ei statul român trebuie să consume bani cu carantine, forțe de ordine, monitorizări la domiciliu și, mai apoi, asistența medicală. Dar ei nu sunt DIASPORA! Ei sunt niște descreierați, pe care nu i-am fi vrut niciodată înapoi, căci țara ne-ar fi mai curată fără ei. Iar acum, mai sănătoasă (…).  

Dar aș vrea ca, din cauza lor, oamenii de bună credință din această țară să nu-și îndrepte  ura către toți românii ce trăiesc dincolo de hotarele țării. Și care, în aceste momente, acolo, departe, traversează, asemeni nouă, continente de neliniști și disperări personale, combinate cu grija pentru cei dragi, rămași în țară. Să îndreptăm, așadar, gândul nostru bun către ei, mai cu seamă către cei aflați în țările cel mai crunt lovite de această nenorocire planetară. Să le dorim să depășească cu bine această cumpănă și să nu uite niciodată că, în vremuri normale, România, țara lor, îi așteaptă întotdeauna, cu brațe deschise.

P.S. Am o impresionantă arhivă de fotografii, cu astfel de <români> ce ne fac de râs , pe care i-am întâlnit în mai toate țările europene prin care am călătorit. Am ales pentru acest editorial un instantaneu surprins pe străzile Parisului…”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-26Parerea ta...

DORIN
26 Mar 2020

Ăștia sunt niște jeguri umane , care ne au făcut de ras peste tot in lume!!! Niște analfabeți , hoți , cerșetori , numai scursuri !!!
NIROD
26 Mar 2020

Aceste jeguri sunt flebetea lui Iohannis,romanii sai ,cei care au venit inapoi de la furat si care batuti si fugariti de pe langa bancomate si lebede de catre fortele de ordine de pe alte meleaguri au venit sa si descarce nervii pe jandarmii nostri incurajati de un alogen inconstient si nebun cu capul Un politruc cu idei nazi si minte de boschetar
J.M.
27 Mar 2020

Totul pentru voturi, au nevoie de voturi , ei, guvernanții noștri.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz