2020-01-24 12:22

Ellie White, ponturi pentru proaspetele mămici

 |  19:05
Ellie White, ponturi pentru proaspetele mămici

Au trecut mai bine de doi ani de când Ellie White a adus pe lume primul său copil, iar de atunci până acum, vedeta a citit numeroase cărţi, s-a documentat, iar timpul petrecut cu băieţelul ei a ajutat-o să-şi intre cât mai bine în rolul de părinte. Devenită mamă pentru a doua oară la sfârşitul lunii trecute, cântăreaţa Ellie White se bucură de experienţa necesară pentru a se ocupa de cei mici. Vedeta are acum şi o fetiţă, iar asta a făcut-o să fie atentă şi la nevoile micuţei sale. Mamă de fată şi de băiat, artista s-a gândit să le împărtăşească şi celorlalte femei, care trec prin această perioadă, ponturi, care să le ajute îm primele săptămâni după naştere.

Ellie White este fericita mămică a unei fetiţe sănătoase şi frumoase. La două săptămâni de la venirea pe lume a micuţei Alexis Maria, artista, mama a doi copii, a aşternut pe blogul său şapte sfaturi de care orice mămică ar trebui să ţină cont după ce a dat naştere unui copil.

1. Să nu renunţi la contactul piele-pe-piele. Vei observa că bebeluşul tău este foarte liniştit şi impresionat atunci când te simte, când simte căldura corpului, mirosul tău şi, totodată, el se va simţi în siguranţă. În cazul meu, atât Mihăiţă, cât şi micuţa adorm mult mai bine la mine în braţe.

2. Dacă întâmpini probleme cu alăptatul, nu ezita să ceri ajutor. Mergi la medicul tău, vizitează centre de specialitate sau vorbeşte cu prietenele care au trecut prin această perioadă. În cazul meu, medicul mi-a recomandat ceai de chimen şi anason, şi să consum multe lichide.

3. Băiţa copilului este o altă problemă de care te vei lovi. Bebeluşul poate fi îmbăiat zilnic după ce a ieşit din spital. Trebuie să aveţi foarte mare grijă, astfel încât cordonul ombilical să fie menţinut uscat. Buricul se curăţă doar cu soluţia indicată de medic până când va cădea singur. Noi am fost sfătuiţi de către medic să facem următoarele: băiţa zilnic până la vârsta de 1 an, iar, legat de cordonul ombilical, în fiecare seară îl tamponam uşor cu betadina.

4. Vorbeşte cu cineva. Fie că te destăinui soţului, mamei sau unei prietene, important este să îţi exprimi emoţiile care vor veni imediat după sosirea bebeluşului pe lume. Am norocul că pot vorbi cu Doru, care mă înţelege şi comunicăm foarte bine, dar am şi câteva prietene bune cu care mai povestesc.

5. Tine un jurnal. O agendă, un pix şi răbdare. Chiar dacă nu te pricepi în ale scrisului, vei vedea că în această perioadă vei avea inspiraţie şi subiecte despre care să scrii. Copilul tău o să fie foarte încântat când va creşte şi va vedea că ai făcut asta pentru el.

6. Primele săptămâni, acasă cu cel mic, sunt cele mai provocatoare, din punct de vedere emoţional, dar şi fizic. Vor fi foarte multe schimbări pentru tine şi uneori te vei simţi epuizată, dar toate acestea vor trece. Fii puternică, merită!

7. Ai grijă să mănânci mese regulate şi să consumi multe lichide. Este foarte important să accepţi ajutorul din jurul tău atunci când îl oferă şi să te odihneşti atunci când ai nevoie.

Ellie White, artista cunoscută prin hituri precum “Power of Love”, “Nu te mai caut”, “Sete de noi” sau “Zi ceva”, a adus pe lume, în urmă cu două săptămâni, o fetiţă pe care o va boteza Alexis Maria. Solista mai are un băieţel, Mihai, acum în vârstă de 2 ani şi jumătate, amândoi copiii din relaţia cu logodnicul şi managerul ei, Doru Ţâncă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-06-15

Mai multe imagini:
Ellie White, ponturi pentru proaspetele mămici
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray