2020-04-10 03:57

EUROVISION 2018. Israel a câştigat concursul de la Lisabona. Ascultă AICI piesa!

 |  09:54
EUROVISION 2018. Israel a câştigat concursul de la Lisabona. Ascultă AICI piesa!

Israel a câştigat concursul Eurovision 2018, cu melodia „Toy” interpretată de Netta Barzilai. Finala concursului care s-a desfăşurat la Lisabona a fost marcată de întreruperea recitalului britanicei SuRie de un bărbat care a urcat pe scenă şi care i-a luat microfonul, dar şi de show-uri pirotehnice, dance, rock şi country.

Israel a primit un total 529 de puncte, iar pe locul doi şi trei s-au clasat Cipru (436 de puncte) şi Austria (342 de puncte).

Jurii de specialitate din cele 43 de ţări care au participat în competiţia de anul acesta au votat împreună cu telespectatorii. Votul acestora din urmă a reprezentat 50% din punctajul final.

România a acordat 12 puncte Austriei şi 10 puncte Spaniei. Portugalia, ţara gazdă, a votat Estonia (12 puncte), Albania (10) şi Austria (8 puncte).

În urma votului juriilor, Austria, Suedia şi Israel au ocupat primele trei locuri. Reprezentantul Austriei, Cesár Sampson, a fost votat cu maxim de puncte de jurii din ţări ca Marea Britanie, Israel, Polonia şi Bulgaria.

Prima intrată în concurs a fost Ucraina, iar ultima, Italia.

Dacă Germania a avut un show bazat pe grafică, iar melodia cântată de Michael Schulte a amintit de Ed Sheeran, reprezentanta Finlandei a spus că şi-a văzut „visul cu ochii” prin participarea la Eurovision. În timp ce Madame & Monsieur (Franţa) au prezentat „Mercy” într-un show simplu, danezul Rasmussen a venit însoţit de vikingi dansatori - cuprinşi de zăpadă artificială, ei au adus steaguri şi au mărşăluit pe scenă.

Cehul Mikolas Josef, cel mai tânăr concurent de la ediţia de anul acesta - 22 de ani -, a venit purtând un ghiozdan de şcoală, însoţit de doi dansatori, pe o piesă asemănătoare celei care a reprezentat Republica Moldova la concursul de anul trecut. Cântăreţul a demonstrat că s-a recuperat după accidentarea din timpul repetiţiilor, reluând saltul din finalul reprezentaţiei.

Ungaria şi Ucraina au ales show-uri pirotehnice, faţă de Moldova care, prin DoReDos şi „My Lucky Day”, a adus ceva din atmosfera Americii anilor 50. Republica Moldova a primit un total de 209 puncte.

Netta Barzilai (Israel), una dintre marile favorite, a cântat piesa „Toy” - care vorbeşte despre condiţia femeii astăzi. După ce comentatoarea Eurovisionului pentru TVR a citat din versurile israeliencei Netta, „Sunt o fiinţă splendidă”, colegul ei a ţinut să specifice: „Faţă de kilogramele în plus...”

Olanda a adus un aer country concursului, iar Australia s-a prezentat impecabil cu Jessica Mauboy. Irlanda a mers pe reţeta Johnny Logan, doar că a adus în scenă un dans între doi bărbaţi, iar reprezentanta Ciprului, marea favorită, a fost o prezenţă provocatoare pe scena de la Lisabona, scrie News.ro.

Italienii Ermal Meta & Fabrizio Moro au cântat o piesă inspirată de incidentele care au marcat lumea în ultimul an. Cu mesaje în mai multe limbi afişate pe ecrane, show-ul lor a fost unul simplu, bazat pe voci.

Austriacul Cesár Sampson a impresionat juriile din mai multe ţări cu piesa „Nobody But You”, prezentată simplu.

Spaniolii au mers pe romantism, la fel si lituanienii, slovenii au ales ritmuri electro, în timp ce reprezentanta Estoniei a impresionat prin rochia pentru care a fost nevoie de opt membri ai echipei să o aducă pe scenă şi pe care au fost proiectate imagini.

Portugalia, calificată automat în finală după ce Salvador Sobral a câştigat anul trecut concursul, a fost reprezentată de Cláudia Pascoal, cu balada „O jardim”.

După ce anul trecut show-ul invitatei Jamala a fost întrerupt de un farsor care şi-a dat jos pantalonii pe scenă, acum reprezentanta Marii Britanii, SuRie, a fost întreruptă după ce un bărbat i-a smuls microfonul. Solista a reuşit să îşi ducă la capăt recitalul. Cel care a urcat pe scenă a fost preluat de poliţie, iar delegaţia Marii Britanii nu a dorit să reia recitalul, deşi i-a fost oferită şansa, considerând că prestaţia solistei nu a fost afectată de incident.

România nu s-a calificat în finala concursului. Trupa The Humans şi piesa „Goodbye” nu a trecut de cea de-a doua semifinală în care a participat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-13

GALERIE MEDIA
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine