2020-07-10 16:32

Evenimentul a avut loc, duminică seară, în Capitală. Filmul „Closer to the Moon”, marele câştigător la Premiile Gopo

 |  18:22
Evenimentul a avut loc, duminică seară, în Capitală. Filmul „Closer to the Moon”, marele câştigător la Premiile Gopo

Cea de-a noua ediţie a evenimentului Premiile Gopo şi-a decernat, duminică seara, câştigătorii, la Teatrul Naţional din Capitală. Marele învingător al serii a fost filmul „Closer to the Moon”, de Nae Caranfi. Producţia a primit nouă trofee din 12 nominalizări. Amfitrionii Marius Constantinescu și Camelia Văcaru, alături de cei peste 500 de invitaţi, care au luat parte la eveniment, au celebrat împreună preminaţii ediţiei din acest an.

„Closer to the Moon” și-a adjudecat nouă statuete Gopo, printre care trei dintre cele mai importante trofee ale serii, pentru „Cel mai bun film”, „Cel mai bun regizor” şi „Cel mai bun scenariu”. Lista este completată de premiile pentru „Cel mai bun montaj”, „Cel mai bun machiaj” și „Cea mai bună coafură”, „Cel mai bun sunet”, „Cea mai bună imagine”, „Cea mai originală muzică” și „Cele mai bune costume”.  

Filmul este o coproducţie internaţională România - Italia - Polonia - Franţa şi are o distribuţie hollywoodiană, în rolurile principale fiind nume deja bine cunoscute publicului român, precum Mark Strong, Vera Farmiga şi Harry Lloyd.

Scenariul filmului poartă semnătura lui Nae Caranfil şi este inspirat din fapte reale petrecute în Bucureştiul anului 1959, când un spectaculos jaf asupra unei furgonete a Băncii Naţionale punea întreaga ţară pe jar.

Regizorul Nae Caranfil propune propria sa dezlegare a misterului ce planează şi astăzi asupra acestei poveşti adevărate, într-un film comic şi tragic deopotrivă, realizat în limba engleză, cu o distribuţie internaţională de prestigiu. Filmările s-au desfăşurat în spaţii istorice din Bucureşti

Şi ei au câştigat

„Quod Erat Demonstrandum” (Q.E.D.), filmul cu cele mai multe nominalizări la Gopo 2015, a luat cinci trofee, printre care premiile de interpretare de la categoriile „Cel mai actor” într-un rol principal - Florin Piersic Jr, „Cea mai bună actriță” într-un rol principal – Ofelia Popii, „Cel mai bun actor într-un rol secundar” – Virgil Ogășanu, „Cea mai bună actriță într-un rol secundar” – Alina Berzunțeanu. Filmul a primit și statueta pentru „Cele mai bune decoruri” (Cristian Niculescu).

Actorii Olimpia Melinte (nominalizată la categoria „Cea mai bună actriță în rol principal”), Florin Piersic Jr (nominalizat la categoria „Cel mai bun actor în rol principal”), Cătălina Grama, Giulia Nahmany, Dorian Boguță (nominalizat la categoria „Cel mai bun actor în rol principal”), Emilian Oprea, Andreea Vasile, Sore Mihalache, Maria Dinulescu, Malvina Cservenschi, regizorii nominalizați la categoria „Cea mai bună regie”, Nae Caranfil și Andrei Gruzsniczki, precum și Alexander Nanau (nominalizat la „Cel mai bun film documentar”), sunt doar câțiva dintre invitații ce au pășit pe covorul roșu al Galei Premiilor Gopo, ale căror gazde au fost Marius Constantinescu și Camelia Văcaru.

Alina Sorescu a mizat pe un smoking creat de soţul ei

Evenimentul a avut loc, duminică seară, în Capitală. Filmul 'Closer to the Moon”, marele câştigător la Premiile Gopo
zoom

Alina Sorescu s-a regăsit printre persoanele care au luat parte la evenimentul de decernare a Premiilor Gopo. Ea a ales ca la ceremonia din acest an să renunțe la clasica rochie de seară și să își facă apariția pe covorul roșu într-un smoking negru, foarte elegant. Creația vestimentară a fost realizată de soțul ei, designerul Alexandru Ciucu, cel care a lansat luna trecută o nouă colecție de costume de damă.

„Până acum nu am avut în garderobă un costum făcut în atelierul soțului meu, neavând o meserie care să mă oblige să mă îmbrac în stilul office. Dar îmi doream de ceva vreme un smoking pentru o ceremonie specială, ținând cont că am admirat întotdeauna linia perfectă a costumelor lui Alexandru. Și ce loc era mai bun decât Gala Premiilor Gopo, unde dress-code-ul «Black tie» poate permite să faci această rocadă. Adică să porți ca femeie clasicul smoking recomandat bărbaților. A fost un smoking la două rânduri realizat pe măsurile mele. Îmi place enorm! M-am simțit specială și a fost adecvat să mai schimb un pic rochiile cu trenă”, a declarat artista. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-04-01

Mai multe imagini:
Evenimentul a avut loc, duminică seară, în Capitală. Filmul 'Closer to the Moon”, marele câştigător la Premiile Gopo
zoom
Evenimentul a avut loc, duminică seară, în Capitală. Filmul 'Closer to the Moon”, marele câştigător la Premiile Gopo
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz