2020-04-08 09:19

Exclusiv: Festivalul Callatis a murit! S-a născut Festivalul de la Mangalia

 |  17:17
Exclusiv: Festivalul Callatis a murit! S-a născut Festivalul de la Mangalia

Din cauza unor neînţelegeri întreorganizatori, Festivalul Callatis 2010 nu va mai exista, locul său fiind luatde “Festivalul de la Mangalia 2010”, prima ediţie. Cornel Diaconu, regizorul depână acum al festivalului a fost înlăturat din organizarea evenimentului, iarsurse din rândul organizatorilor spun că de vină pentru acest lucru sunt“nedreptăţile pe care Diaconu le făcea unor artişti de renume din România,neinvitandu-i în festival din pricina unor antipatii personale, dar şiatitudinea sa dictatorială faţă de unii dintre invitaţi”. “Nu de puţine ori, Diaconu a interzisunor artişti să mai intre în spectacol, iar pe alţii dintre ei îi dădea jos depe scenă atunci când i se năzărea lui, de cele mai multe ori, din senin şi fărănici un motiv. Artişti de renume din România nu au fost niciodată invitaţi laCallatis doar pentru că nu a vrut Diaconu, printre aceştia numărându-se şi CătălinCrişan, deşi publicul îi cerea pe scenă. Şi felul în care gestiona fondurilefestivalului era dubios, de foarte multe ori banii intrând în buzunarul lui înloc să fie cheltuiţi pe organizarea unui spectacol de calitate”, ne-a declarato sursă din rândul organizatorilor.

Dat fiind faptul că în acest an,fondurile alocate festivalului de la malul mării sunt insuficiente pentru caartiştii invitaţi să-şi primească onorariile meritate, primarul Mangaliei,Claudiu Tusac, a făcut apel în rândul cântăreţilor de a urca pe scenă pro bono.Deşi nu se aştepta la un feedback pozitiv şi în atât de scurt timp, o seamă deartişti au fost de acord să cânte pe scena de la Mangalia, între 12-15 august,fără a primi bani pentru asta. Din păcate, unii dintre ei au avut experienţeneplăcute în anii trecuţi cu regizorul Cornel Diaconu şi au pus condiţia că iauparte la festival, doar dacă acesta nu se mai implică în organizarea lui.

Diaconu a înregistrat “Callatis”pe numele lui

Pentru că nu s-a ajuns la unnumitor comun, Diaconu a fost exclus din organizare, însă acesta le-a făcut osurpriză de proporţii celor care au rămas la cârma festivalului. Fără a anunţape nimeni şi fără a avea vreun drept în acest sens, dat fiind faptul căfestivalul este unul organizat din bani publici, Diaconu a înregistrat la OSIM(n.r. Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci) denumirea evenimentului ajuns anulacesta la cea de-a XII-ediţie, “Festivalul Callatis”, pe numele său. Deranjat căa fost dat la o parte de la organizare, Diaconu a interzis folosirea numeluifestivalului fără acordul său. Aşadar, din dorinţa de a continua festivalul şide a nu răpi oamenilor bucuria de a-şi ascultă artiştii favoriţi, organizatoriiau decis schimbarea numelui evenimentului dintre 12 şi 15 august în “Festivalulde la Mangalia 2010”. “Nu am avut altă soluţie pentru că ne dorim să continuămacest festival şi promitem tuturor că va fi şi mai frumos că până acum. Trebuiesă o luăm de la zero cu numerotarea, iar anul acesta este prima ediţie aFestivalului de la Mangalia, dar surprizele pentru fani vor fi şi mai mari capână acum!”, ne-a declarat sursa noastră. Până la închiderea ediţiei, CornelDiaconu nu a putut fi contactat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-07-12Parerea ta...

LAURENTIU_GRG
23 Iul 2010

show must go---macar ati dat afara HOTUL si NU IA-TI TAIAT MANA. fiti mai atenti pe viitor si nu-i blamati pe cei ce nu au venit ''moca''(gratis)fara onorariile meritate.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine