2020-02-18 00:13

Festivalul Anonimul, deschis de Florin Piersic jr

 |  16:54
Festivalul Anonimul, deschis de Florin Piersic jr

FestivalulInternaţional de Film Anonimul a fost deschis, luni seară, prin proiecţiafilmului "Duplicatul/ Copie Conforme" de Abbas Kiarostami, laevenimentul din Sfântu Gheorghe fiind prezenţi aproximativ 1.000 de spectatori.Gala de deschidere a fost una relaxată, maestru de ceremonii fiind FlorinPiersic jr. Miruna Micu-Berescu, directorul Festivalului Anonimul, a spus că sesimte, alături de Florin Piersic jr, ca la Gala UNITER, singurii care lipsesc fiindIon Caramitru (preşedintele Uniunii Teatrale din România-UNITER, n.r.) şiactriţa Crina Semciuc. Totodată, Miruna Micu-Berescu i-a mulţumit lui TudorGiurgiu, preşedintele Festivalului Internaţional de Film Transilvania - TIFF,pentru gestul de solidaritate faţă de Anonimul, pe care l-a făcut la gala de laCluj, în urmă cu două luni. Atunci, Giurgiu a făcut un apel către CentrulNaţional al Cinematografiei (CNC), care, anul acesta, nu a mai finanţatfestivalul de la Sfântu Gheorghe. Ediţia de anul acesta a festivalului dinDeltă, care se desfăşoară între 9 şi 15 august, a fost realizată fără fonduriCNC.

Voia bunăa continuat însă la gala de deschidere a Festivalului Anonimul în momentul încare selecţionera festivalului, Ludmila Cvikova, a urcat pe scenă. Aceasta amulţumit publicului prezent la eveniment, însă Florin Piersic jr, transformatîn traducător ad-hoc, a spus spre amuzamentul mulţimii: "Zice că oplictisiţi". "Înţeleg că eşti un actor popular în România", i-arăspuns Ludmila Cvikova lui Forin Piersic jr.

Pentru aaduce publicul cu gândul la filme, criticul Irina Margareta Nistor a urcat pescenă cu o geantă cu însemnele ediţiei de anul acesta a Festivalului de Film dela Cannes pentru a marca şi faptul că actriţa de pe afişul oficial, JulietteBinoche, a primit Premiul pentru interpretare feminină, la Cannes, pentru"Copie conforme".

Ediţiadin acest an a Festivalului Anonimul se desfăşoară între 9 şi 15 august laSfântu Gheorghe, în Delta Dunării.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-04-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine