2020-02-26 19:38

Gâdea: Antena 3 va contesta amenda CNA şi ia în calcul plângeri penale împotriva celor care au votat

 |  17:22

Antena 3 va contesta în instanţădecizia CNA de amendare a postului pentru emisiunea "În gura presei",a declarat Mihai Gâdea, director general al canalului, precizând că ia încalcul şi posibilitatea de a face plângere penală împotriva membrilorConsiliului care au votat sancţiunea.

Consiliul Naţional alAudiovizualului (CNA) a decis, în şedinţa de joi, să amendeze cu 20.000 de leipostul Antena 3 pentru emisiunea "În gura presei" din 25 august, încare realizatorul Mircea Badea a folosit un "limbaj injurios" şi l-aameninţat pe premierul Emil Boc, spunând că îi va face rău, dacă va aveaposibilitatea.

Mihai Gâdea, directorul generalal postului Antena 3, a spus că amenda aplicată de CNA este încă o dovadă cămembrii Consiliului sunt numiţi în respectiva instituţie "să facă jocuripolitice". "Ceea ce a făcut astrăzi CNA este în opinia mea încă odovadă că oamenii aceştia sunt chemaţi acolo să facă jocuri politice. Suntnişte lucuri pe care le-au spus astăzi membrii CNA care nu au legătură custatutul lor de membri ai CNA (acela de secretari de stat, n.r.)", a spusMihai Gâdea. El a explicat că CNA a pierdut deja un proces cu Antena 3, care acontestat în instanţă o decizie a Consiliului din anul 2009, prin care postul afost amendat cu 10.000 de lei tot pentru emisiunea "În gura presei",în care Mircea Badea ar fi instigat la violenţă împotriva presupuşilor asasiniai handbalistului Marian Cozma. "Noi am câştigat în instanţă când CNA aluat decizii care nouă ni s-au părut a fi abuzive (...) CNA nu a returnataceşti bani, pe care Antena 3 i-a plătit deja", a afirmat Mihai Gâdea.

Consideră că CNAface „presiuni împotriva libertăţii de exprimare”

În acest context, Mihai Gâdea aspus că Antena 3 va contesta în instanţă şi noua amendă aplicată joi postuluide televiziune.

"Sigur că vom contesta îninstanţă. Astăzi, CNA a luat această decizie bazându-se pe amenda anterioară de10.000 de lei, dar această amendă a fost anulată în instanţă. Îi vom da înjudecată şi luăm în calcul să facem plângere penală împotriva celor care auvotat această nouă amendă, pentru abuz în serviciu", a spus Mihai Gâdea. Înceea ce priveşte faptul că Mircea Badea l-ar fi ameninţat pe premierul Emil Bocîn emisiunea sa, spunând că îi va face rău, dacă va avea posibilitatea, MihaiGâdea consideră că respectivele afirmaţii sunt "opiniile personale"ale realizatorului emisiunii "În gura presei".

"Dacă Emil Boc s-ar fisimţit lezat, l-ar fi putut acţiona în judecată pe Mircea Badea", aafirmat Mihai Gâdea, precizând că îi este "limpede" că deciziile CNA"sunt presiuni împotriva libertăţii de exprimare".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-11-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine