2020-04-08 13:09

Gala Ig Nobel a celor mai ciudaţi cercetători. Premiaţi pentru că au descoperit că liliecii fac sex oral

 |  18:04

Cercetătorii care au folosit un elicopter telecomandat pentru a recoltamucusul expulzat de balene şi savanţii care au dovedit că liliecii practică sexuloral se numără printre câştigătorii pe 2010 ai Premiilor Ig Nobel, acordatecelor mai trăsnite, ciudate şi inutile descoperiri ştiinţifice, informeazaMediafax.

Premiile Ig Nobel, aflate la cea de-a 19-a ediţie, sărbătorescneobişnuitul, onorează imaginaţia şi stimulează interesul oamenilor în ceea cepriveşte ştiinţa, medicina şi tehnologia, potrivit revistei de umor"Annals of Improbable Research", care sponsorizează aceste premiiîmpreună cu Harvard-Radcliffe Science Fiction Association şi Harvard-RadcliffeSociety of Physics Students.

Gala Premiilor Ig Nobel 2010, considerate o alternativă amuzantă laadevăratele Premii Nobel, ce vor fi decernate săptămâna viitoare, a avut locjoi seară, la sediul Universităţii Harvard, Cambridge (SUA), informează Reuters.Premiile au fost înmânate de foşti laureaţi ai veritabilelor Premii Nobel.

Anul acesta, pe lista câştigătorilor s-au mai aflat cercetătorii care audemonstrat faptul că înjurăturile îi fac într-adevăr să se simtă mai bine peoameni atunci când aceştia se lovesc la degetele de la picioare, savanţii careau descoperit că şosetele purtate peste pantofi previn alunecările pe gheaţă şioamenii de ştiinţă care au demonstrat că organizaţiile internaţionale s-ardescurca mult mai bine dacă managerii acestora ar fi promovaţi în mod aleator.

Karina Acevedo-Whitehouse şi Agnes Rocha-Gosselin de la ZoologicalSociety din Marea Britanie şi Diane Gendron de la Instituto PolitecnicoNacional din Mexic au primit Premiul Ig Nobel pe 2010 pentru Inginerie, după ceau pus la punct o nouă metodă de studiere a maladiilor respiratorii alebalenelor.

"Această metodă constă într-un elicopter telecomandat care zboarădeasupra unei balene atunci când aceasta iese la suprafaţa apei să respire şicaptarea mucusului expulzat de animal într-un mic bol ataşat cu o coardă subelicopter", au explicat cele trei laureate într-un comunicat.

O echipă de cercetători chinezi, coordonată de Min Tan de la GuangdongEntomological Institute şi din care a făcut parte Gareth Jones de la UniversitateaBristol din Marea Britanie, a primit Ig Nobel pe 2010 pentru Biologie, după ceau demonstrat în mod ştiinţific faptul că liliecii obişnuiesc să practice sexuloral.

"Observaţiile noastre reprezintă primul studiu pe plan mondial careatestă faptul că felaţia este practicată cu regularitate şi de alte animaleadulte, nu doar de către oameni", au afirmat laureaţii acestui premiu.

Experţii în studierea petelor de petrol - Eric Adams de la MassachusettsInstitute of Technology, Scott Socolofsky de la Texas A&M University şiStephen Masutani de la University of Hawaii -, împreună cu BP Plc. au fostpremiaţi pentru "faptul că au infirmat străvechea prejudecată potrivitcăreia apa şi uleiul nu se amestecă".

Prezentăm mai jos lista celorlalţi câştigători ai Premiilor Ig Nobel pe2010:

Simon Rietveld de la Universitatea din Amsterdam şi Ilka van Beest de laUniversitatea Tilburg din Olanda, care au demonstrat că simptomele astmului sediminuează considerabil în timpul unei curse pe patine cu rotile.

Alessandro Pluchino şi colegii săi de la Universitatea Catania dinItalia, care au demonstrat matematic faptul că organizaţiile s-ar descurca multmai bine şi ar fi mai eficiente dacă şi-ar promova managerii pe criteriialeatorii.

Toshiyuki Nakagaki de la Future University Hakodate din Japonia şicolegii săi, care au folosit cofraje din nămol pentru a ghida un tren caremerge pe pământ.

Lianne Parkin şi colegii ei de la University of Otago din Noua Zeelandă,care au demonstrat că oamenii adorm şi cad mai puţin des pe gheaţă dacă poartăşosete rulate peste pantofi.

Richard Stephens de la Universitatea Keele din Marea Britanie, care aconfirmat faptul că înjurăturile diminuează durerea.

Manuel Barbeito de la Universitatea Fort Detrick din Maryland, care a demonstratcă microbii se lipesc de firele de păr din barbă.

Premiul Ig Nobel pe 2010 pentru Economie a fost acordat directorilorcompaniilor Goldman Sachs, AIG, Lehman Brothers, Bear Stearns, Merrill Lynch şiMagnetar pentru "crearea şi promovarea unor noi metode de a investibanii".

În ultimii ani, Premiile Ig Nobel au recompensat studii referitoare laimpactul muzicii country asupra suicidului, cercetări privind capacităţilespermicide ale băuturilor tip cola, despre utilizarea magneţilor pentru a face broaştelesă leviteze, precum şi studii referitoare la efectul berii, al usturoiului şial friştii asupra apetitului lipitorilor sau despre diferenţele dintresalturile puricilor care trăiesc pe câini şi cele ale celor care trăiesc pepisici. Anul trecut, "vedetele" galei Premiilor Ig Nobel au fostinventatorii unui sutien care poate fi transformat rapid într-o mască de gaze.

Discursurile premianţilor sunt limitate la un minut. Dacă aceştiadepăşesc timpul alocat, o tânără în vârstă de 8 ani care îndeplineşte rolul demaestru de ceremonii se apropie de invitat şi-i şopteşte: "Opreşte-te, terog, pentru că mă plictisesc".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-05-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine