2019-10-16 05:16

GOSPODINA DE CRIZĂ VĂ RECOMANDĂ: Dovleac la cuptor

 |  18:03
GOSPODINA DE CRIZĂ VĂ RECOMANDĂ: Dovleac la cuptor

Oricâtereţete de prăjituri cu dovleac aş încerca, nici una nu se compară cu dovleaculcopt. Nici o reţetă sofisticată nu poate egala gustul şi aroma dovleaculuiproaspăt scos de la cuptor, îmbătat de miere şi de scorţişoară.

Ecea mai simplă reţetă posibilă. Cumperi un dovleac dolofan, de preferat din celcu miezul portocaliu, e mai dulce. Îl aduci acasă, îl speli, îl ştergi bine, îltai în felii potrivite, îl cureţi de seminţe şi îi dai drumul în cuptorulîncins. E bine să fie pus în tavă pe o hârtie de copt, pentru a nu o murdări.Putem turna şi un pic de apă, pentru ca feliile să devină mai zemoase. Însă eule prefer pe cele uitate în cuptor, o oră, chiar şi mai mult, care formează ocrustă deasupra şi coaja capătă un gust de caramel. Pudrate cu scorţişoară saughimbir, şi alintate cu o linguriţă de miere, sunt un deliciu.

Dovleaculpreparat aşa simplu poate fi o cină perfectă, într-o toamnă friguroasă şiploioasă de toamnă. Ne mângâie sufletele şi ne poate aduce un zâmbet. Chiar dee trist şi uşor forţat.

Poftă mare şi

Făceţi-vătoamna frumoasă!

Cudrag, GDC

www.gospodinadecriza.blogspot.com


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-12-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray