2020-06-05 08:55

GOSPODINA DE CRIZĂ VĂ RECOMANDĂ Fasole frecată

 |  16:53
GOSPODINA DE CRIZĂ VĂ RECOMANDĂ Fasole frecată

Eo mâncare specifică mai ales Postului. I se mai spune și fasole bătută și ne-aîncântat, cred, tuturor copilăria. Cine nu ține minte mirosul de ceapă călită,care sfârâia în tigaie până devenea aurie? Amintiri frumoase… dar, ce îmi maiaduc eu aminte sunt sintagma „Postul îngrașă” și văicărelile gospodinelor.

Oricât ne-am venera bunicile și oricât am fide nostalgici, Postul ar trebui să constituie un prilej de introspecție, de afi mai atenți cu noi înșine. Nu voi intra în amănunte de ordin religios, ci măvoi referi strict la hrană. Ar trebui să încercăm să ne întrebăm: „Ce mănânc?”,Cum mănânc?”,„Oare e sănătos, îmi face bine?”, „Oare nu am devenit sclavul unor mentalitățiînvechite?”, “Oare nu ar trebui să schimb obiceiurile mele alimentare?”. Ca sămă refer strict la rețeta de față, le dau dreptate celor care afirmă că fasoleabătută îngrașă. Dacă pui toate legumele în tigaie, la călit, în mult ulei, enormal să fie așa. Și dacă rețeta mamei sau a bunicii e sfântă, e firesc săspui că ai ieșit bolnav din Post, că ai problem cu bila, cu ficatul.

Cevă propun e să modernizăm acest fel de mâncare profund tradițional și să îltransformăm într-unul simplu, mai apropiat de natură și cu mult mai sănătos. Cumprocedăm? Fierbem fasolea, cam 250 g, în două sau trei ape, în ultima împreunăcu foi de dafin și coriandru. O scurgem de apă și apoi profităm un pic detehnologia din bucătărie. O punem la robot împreună cu o ceapă roșie, 5 căței deusturoi, un morcov, boia dulce, sare, frunze de mărar și pătrunjel, cu un picdin apa în care a fiert și cu câteva linguri de ulei, de preferat presat larece. Apăsăm butonul “On” al aparatului și o lăsăm până devine o pastă deconsistența dorită. O așezăm într-un bol, o ornăm cu felii de ardei gras șigata. Cu mult mai simplu, cu mult mai sănătos și cu garanția că nu vom devenigrăsuțe și plângăcioase în prag de Crăciun.

Avețigrijă de voi,

Cudrag, GDC

www.gospodinadecriza.blogspot.com


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-03-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine