2020-07-03 17:47

GOSPODINA DE CRIZĂ VĂ RECOMANDĂ Mic dejun școlăresc

 |  18:22
GOSPODINA DE CRIZĂ VĂ RECOMANDĂ Mic dejun școlăresc

Pentrucă a începutun nou an scolar, plin de avânt muncitoresc (cu două zile mai devreme),toțipărinții au în fața o nouă provocare: micul dejun. Cea mai simplă variantă șila îndemâna tuturor e laptele cu cereale. Desfaci punga, în timp ce laptele ela cuptorul cu microunde și ai rezolvat. Mai nou, din motive financiare, uniipărinți au început să înlocuiască șunca sau salamul cu parizerul. Alții daucopiilor dimineața să mănânce crenwuști. Motivația e fie că „îi plac”, fie că„îmi permit”. Cu toate că acești „delicioși” crenwuști constituie una dinprincipalele cauze de alergie la copii, comoditatea și „al meu nu mai arenimic, l-am obișnuit de mic cu de toate” sunt principalele scuze care înlesnescdrumul produselor procesate din carne sa ajungă în farfurii. Nu mai intru îndetalii privind citirea etichetelor, pentru a vedea enumerarea „substanțelornutritive”.

Anul acesta, GDC, față în față cu provocărilebugetului, s-a hotărât să privească partea plină a paharului, și la propriu șila figurat. Și să conceapă un mic dejun rapid, sănătos și hrănitor. Propunereamea este să începem să imunizăm copilul natural și treptat. Iar shake-urile dindiverse fructe sau combinațiile de legume și fructe constituie alegereaperfectă. De ce să le dăm lapte, din moment ce la școală beneficiază de elgratuit? Este trist să vedem că într-oțară în care avem avantajul gustului nealterat al legumelor și fructelor de lațărani, mulți copii nu mănâncă fructe, nu mai simt savoarea unui măr mușcat cupoftă, nu știu să curețe coaja fructelor, în schimb cunosc pe de rost butoanelecuptorului cu microunde. Sau știu ce gust are marca de iaurt cu fructepreferată. Dar a frcutului în sine, nu. Dacă facem un calcul simplu, costulunei cutii de iaurt cu fructe, celebru, este echivalentul a trei mere. Deci, înconcluzie, hai să ne hrănim copiii, nu să le dăm doar ceva cu care să-șipotolească foamea. Toate tarabele sunt pline de legume și fructe. Un măr,amestecat la blender cu o portocală, o banană, cu o pară sau cu un morcov, încare putem adăuga și puțin pătrunjel verde sau lavandă sau scorțișoară, niștefulgi de cereale (grâu, secară, ovăz) sau semințe crude, într-un pahar, frumosornat, alături de o felie de pâine cu unt și un ou moale, iată o idee pentru unmic dejun sănătos al celor mici.

GDC urează tuturor un nou an școlar plin derealizări, iar părinților, multă răbdare și cât mai puțini bani la fondulclasei.

Pe autoare o puteţigăsi şi online, pe www.gospodinadecriza.blogspot.com.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-08-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz