2019-12-05 17:34

GOSPODINA DE CRIZĂ VĂ RECOMANDĂ Sirop de cătină

 |  18:13

Pentrucă se apropie sezonul rece, m-am gândit ca, pentru azi, să mă opresc asupraunei altfel de rețete. Și anume, asupra uneia care vindecă (și nici nu îngraşă!):siropul de cătină. Un sirop dulce acrișor, prețios, datorită valorilor salenutriționale, multitudinilor de vitamine și minerale pe care le găsim înfructele de cătină. Despre cătină s-ar putea scrie multe, cel mai importantfiind că are un puternic efect antioxidant asupra organismului, cu cel mai mareconținut de vitamina C dintre toate fructele. Deci, motive suficiente pentru ao consuma cât mai natural, în siropuri, ceaiuri, tincturi.

Pentruun sirop natural de cătină, preparat acasă, avem nevoie de cătină și miere dealbine. Cătina, curățată de crenguțe, frunzulițe și spălată bine (în piațăgăsim cătină la 10 lei kg, gata aleasă) o trecem prin storcătorul de fructe șisiropul îl amestecăm într-un borcan sterilizat, respectând proporția: o partecătină, două părți miere, deci la 100 grame sirop, 200 grame miere, pentru aevita fermentarea sucului. O altă variantă este mixarea fructelor la robot șiapoi stoarcerea lor printr-un tifon. Fructele rămase, fără suc, nu se aruncă,ci se pun la uscat și se vor folosi la ceaiuri.

Laacest sirop se mai poate adăuga și o sticluță de tinctură de propolis și 50 ggranule de polen, amestecând bine și păstrând borcanul la frigider. În fiecaredimineață vom consuma o lingură din acest preparat minune. Este foarte apreciatde copii și indicat să le fie administrat, mai ales că ajută la creștereapoftei de mâncare. Așadar, încă de pe acum, dacă vom avea și o dietă cât maibogată în fructe și legume, consumate în stare proaspătă, și ne vom începe ziuanu cu o cafeluță, ci cu un siropel de cătină, care ne va energiza la fel debine, avem toate șansele să ne întărim mult mai bine organismul și să trecemmai ușor peste toate valurile de răceli, gripe și viroze.

Încheideci, nu spunându-vă “Poftă bună!”, ci urându-vă “Să vă fie de leac!”

Cudrag, GDC

www.gospodinadecriza.blogspot.com


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-09-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray