2019-12-14 13:28

Horia Brenciu are planuri mari cu junioara familiei, Mina. “M-ar bucura enorm ca la 4-5 anişori să facem şi noi un duet”

 |  07:01
Horia Brenciu are planuri mari cu junioara familiei, Mina. “M-ar bucura enorm ca la 4-5 anişori să facem şi noi un duet”

Este implicat în două emisiuni tv, a scos recent un nou clip, “Inima nu vrea”, iar astăzi Horia Brenciu îşi va lansa ultimul album “40+”. Ocupat cu atâtea proiecte, artistul şi-a făcut puţin timp liber şi a acordat ziarului PUTEREA un interviu, în care ne-a dezvăluit cum îşi împarte timpul între carieră şi familie. Brenciu ne-a vorbit despre cele mai importante persoane din viaţa lui, şi ne-a mărturisit că fetele lui îi calcă pe urme. El are gânduri serioase cu fata cea mică, vrea ca peste doi-trei ani să facă împreună un duet. În plus, artistul are planuri măreţe pentru anul ce vine.

Toamna asta a fost una plină pentru tine. Cum te-ai împărţit între casă şi muncă? La ce activităţi ai renunţat?

 Am amânat mersul cu copiii în parc şi, câteodată, adormitul lor. Concertele din Bucureşti şi din ţară,  albumul “40+” plus, pregătirea emisiunilor, pe platourile Antenei 1, n-au fost prea îngăduitoare cu mine.

Cum e rolul de prezentator faţă de cel de jurat? Care crezi că ţi se potriveşte mai mult?

Cred că mi se potriveşte ce-mi place să fac cu drag! Despre cele două roluri, cel de prezentator şi cel de cântăreţ, pot să povestesc câte-n lună şi-n stele. Iubesc să antrenez talente vocale, iar în ultimii ani m-am specializat pe asta şi am avut multe satisfacţii. Totuşi, prima dragoste nu se uită niciodată. Timp de 11 ani, din 1993 până în 2004, am prezentat emisiuni non stop, în fiecare săptămână, la TVR, la Antena 1 şi Naţional TV. Mă rog, eram tânăr şi dornic de cunoaştere...

Cum te înţelegi cu Ştefan şi cu Delia? Ce apreciezi cel mai mult la ei?

În Ştefan am descoperit un partener de dialog extrem de savuros. Cred că dacă ne-am fi văzut mai demult, în alt context, eram deja un cuplu de comici cu tradiţie. Şi Delia m-a surprins plăcut în sezonul ăsta. Vocal, spiritual şi nu numai. Propunerea de colaborare pe care i-am făcut-o pentru piesa „Inima nu vrea” n-a fost deloc întâmplătoare. Ediţia de anul acesta de “X Factor” ne-a adus multe experienţe umane şi muzicale senzaţionale. Acum, că ştim cu toţii cum se derulează formatul, cu noile schimbări inedite de regulament de anul ăsta, abia aştept audiţiile de la “X Factor” din 2015.

 

Dintre concurenţii care au evoluat pe scena de la „Dansez printre stele”, care ţi-a plăcut cel mai mult? Dacă ai fi în locul lor, cum crezi că te-ai descurca?

Îmi plac toţi. Pe bune. Pe unii îi cunosc foarte bine. Nu i-am văzut în viaţa mea făcând doi paşi de dans, dar străduinţa şi munca lor sunt de aplaudat. Nu dau nume, persoane importante...

De când ai plecat de la PRO TV, ai mai vorbit cu foştii tăi colegi?

De când am plecat am fost 33% din timp în concerte, 33% în platou şi 33% în repetiţiile cu orchestra... Din păcate, familia mea a beneficiat doar de 1% din mine în toată perioada asta. Pentru prieteni am pus la dispoziţie tot anul viitor! Am în PRO câteva persoane speciale pe care abia aştept să le revăd la un suc...

 

Ce crezi că a determinat-o pe Loredana Groza să afirme că aveai o „energie negativă”? Pe micul ecran, arăţi contrariul...

Loredana nu a spus aşa ceva în proporţie de 99%... Dacă ar fi aruncat un ochi vineri la “X Factor”, şi nu mă îndoiesc că a făcut-o, ar fi realizat că emisiunea are o energie extrem de pozitivă, iar eu sunt mai tot timpul cu zâmbetul până la urechi. Pe Loredana o cunosc de mult timp. Îi urmăresc traseul artistic încă de la câştigarea trofeului de la Mamaia, în 1986. După cum o ştiu, ar dori să câştige şi “Vocea României”. Acum, cu mine în juriul de la “X Factor”, cred că are o şansă în plus.

 

 

Ce plusuri crezi că aduce „X Factor” faţă de „Vocea României”?

Amândouă sunt formate cu audienţă în lumea-ntreagă. Mi-a plăcut enorm Vocea, iar cele trei sezoane mi-au deschis apetitul pentru talente vocale. Ei bine, dacă la PRO TV vin voci deja selectate, la “X Factor” juriul face selecţia. Aici, factorul uman e mult mai surprinzător. Asta e unul dintre motivele pentru care sunt la masa juriului. Bucuria mea a constituit-o faptul că printre cei peste 400 de concurenţi veniţi la audiţii au fost nişte talente vocale incredibile, adevărate fenomene. Când era o voce formidabilă şi o aplaudam în picioare, când era un concurent „simpatic” venit acolo pentru a se da în spectacol...  Până la urmă, “X Factor” este un spectacol de televiziune care trebuie să dea voci, talente şi emoţii şi, de ce nu, multe zâmbete. Oricum, anul viitor vreau să marchez o premieră mondială: vreau să fiu primul jurat care câştigă două trofee de Voce şi două de “X Factor”. Anul ăsta mă lupt pentru primul!

Recent, ai lansat clipul piesei „Inima nu vrea”. Cum a fost la filmări? Povesteşte-ne o întâmplare haioasă din culise.

Tot ce fac eu alături de Delia e nonconformist şi nepremeditat. Îmi place la nebunie fata asta. Deşi în ultima secvenţă era clar că eu cântam la pian şi ea era pe pian, clipul s-a terminat cu amândoi căţăraţi şi râzând de mama focului pe coada lungă a pianului...

Cu ce artist ţi-ai mai dori să colaborezi muzical?

Sting, Robert Plant, Roger Waters... şi aş mai avea câteva nume.

Ce fel de tată eşti? Cum  e atmosfera acasă?

La mine acasă e ca şi când ai face Paştele, Crăciunul, Dragobetele, Halloween-ul şi Revelionul în acelaşi timp. Fetele mele, Mina, Maria si Andreea sunt pline de energie. La 2, 15 şi 24 ani viaţa e plină de... neprevăzut!

Ţi-ar plăcea ca fetiţa ta să-ţi calce pe urme? Ce principiu vrei sa-i insufli? Cum o alinţi pe cea mică?

O mai alintăm... minunea. M-ar bucura enorm ca la 4-5 anişori să facem şi noi un duet. Maria, fata mea mijlocie, face ceva paşi în domeniul ăsta şi cred că ea va urca prima pe scenă... Andreea, cea mai mare fată a mea, e mai matură decât noi toţi. Îndrăgeşte baletul, dar îi mai trebuie curaj pentru abordarea repertoriului.

Îţi mai doreşti copii?

Daaaaaaaaaaaaa.

Aparent, eşti un om împlinit. Mai lipseşte ceva?

Cred că venim, aici, pe Pământ pentru a învăţa, cu siguranţă, dar şi pentru a oferi ceva celor din jur. Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru tot ce mi-a dat până acum. Şi cred că e momentul să dau şi eu celor din jurul meu din bucuria pe care o simt acum, atât ca părinte, cât şi ca artist.

 

Spune-ne câteva cuvinte despre tine pe care telespectatorii nu le ştiu.

Îmi place cafeaua rece... cu miere.

Ai şi alte proiecte în plan pe viitor?

Concerte, copii, emisiuni tv, albume şi multe nebunii… Anul viitor am în plan un nou album şi un proiect special dedicat lui Frank Sinatra. Nu fac nimic în domeniul muzical care nu poate avea un ecou la public. Nu produc ceva ca să-mi satisfac amorul propriu, ci doresc să realizez ceva pentru oamenii care mă urmăresc şi doresc să audă şi să vadă ceva special. Spectacolul de la Sala Palatului, din noiembrie 2012, mi-a arătat că sunt mulţi iubitori de jazz şi swing în Bucureşti si în ţară. Anul viitor e cu atât mai incitant cu cât pe 12 decembrie 2015 vom aniversa 100 de ani de la naşterea acestui artist. Vă daţi seama ce-o să iasă?!

După atâta muncă, presupun că o să urmeze şi o vacanţă. La ce destinaţie te-ai gândit?

Ce vor fetele, aia vreau şi eu! După ce le întreb, vă pun la dispoziţie toate coordonatele! Prin casă, cuvântul de ordine e Disney... Mai vedem!


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-10-24

Mai multe imagini:
Horia Brenciu are planuri mari cu junioara familiei, Mina. “M-ar bucura enorm ca la 4-5 anişori să facem şi noi un duet”
zoom
Horia Brenciu are planuri mari cu junioara familiei, Mina. “M-ar bucura enorm ca la 4-5 anişori să facem şi noi un duet”
zoom
Horia Brenciu are planuri mari cu junioara familiei, Mina. “M-ar bucura enorm ca la 4-5 anişori să facem şi noi un duet”
zoom

Horia Brenciu are planuri mari cu junioara familiei, Mina. “M-ar bucura enorm ca la 4-5 anişori să facem şi noi un duet”
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray