2020-02-18 00:11

Horia Moculescu, dezamăgit de lumea artistică din România: „Showbizul nostru e infestat de muzică proastă şi de sexualitate”

 |  17:38

Fete despuiate,silicoane cât cuprinde, dansuri lascive pe muzici comerciale, maşini de fiţe, „luivuitoane”şi iubiţi bogaţi. Astfel de imagini le vin multora în minte atunci când segândesc la showbizul dâmboviţean. În mod asemănător vede şi Horia Moculesculumea artistică românească de azi, renumitul compozitor fiind de părere că music-businessulnostru, prost tradus după modelul occidental, înseamnă „muzică proastă şi multăsexualitate”. Cu toate astea, artistul crede că artiştii nu poartă vina acestordefecte şi că felul lor de a pune problema este justificat într-o societatesăracă.

Este prezent pe piaţaartistică românească de mai bine de patru decenii, astfel că a fost martorultuturor transformărilor prin care aceasta a trecut. Autorul celebrei piese„De-ai fi tu salcie la mal” asistă dezamăgit la realitatea muzicii autohtone deazi. „Ca în cazul oricărui fel de manifestare care s-a importat, probabil că nus-a accesat în mod corect şi «limba»,astfel că lumea nu a înţeles exact despre ce e vorba şi a tradus un întregsistem după ureche. Lucrurile nu au evoluat aşa cum ar fi trebuit, ceea ce agenerat posibilitatea apariţiei unor escroci în acest domeniu, a unor oamenicare nu au nici o legătură cu muzica. Să ştiţi că încasările unei mari case de discuri nu reflectă şicâştigurile artiştilor, care de multe ori sunt lamentabile”, ne-a explicatHoria Moculescu. Întrebat cum vede scena muzicală actuală din România,compozitorul ne-a răspuns: „În prim-plan se află promovarea prin despuiereacântăreţelor şi o combinaţie de muzică proastă cu sexualitate. De fapt,showbizul nostru e infestat cu aşa ceva!”, a adăugat artistul.

Managerii nu suntdispuşi să investească în artişti

Există, totuşi, vreunartist de adevărată calitate, în peisajul pestriţ de azi? Iată ce credeMoculescu: „Artişti buni sunt, au potenţial, acum, depinde cât de generoşi vorfi managerii cu ei, pentru a-i încuraja să facă lucruri de calitate. Muzicaeste o meserie care costă foarte mult. Totul costă: timpul petrecut la studioulde înregistrări, care se plăteşte cu ora, clipurile bine făcute, apariţiile pescenă, totul, iar managerii nu sunt dispuşi să investească mult.Music-businessul nostru cred că este marcat de un cosmopolitism nepermis, carefrizează lipsa de patriotism”.

„Dacă Inna câştigă500.000 de euro pe an, nu e vina ei”

Horia Moculescu maispune că artiştii de acum nu poartă vina situaţiei în care se află muzicaromânească, iar atitudinea lor se justifică. „Artiştii nu fac nimic rău, ei facce pot. Sigur că sunt derutaţi, patinează pe morală şi nu au patinele bineascuţite. Atracţia banului este foarte mare într-o societate pauperă”. Întrebatde ce crede că Inna a evoluat atât de mult din punctul de vedere alnotorietăţii, compozitorul ne-a declarat: „Lumea de aici nu e înnebunită dupăInna. Ea nu în România şi-a găsit succesul. Dacă Inna câştigă 500.000 de europe an, nu e vina ei”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638943-01-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine