2020-08-10 12:12

În lupta cu prejudecăţile „lumii civilizate”, Arlechino moare...

 |  16:03
În lupta cu prejudecăţile „lumii civilizate”, Arlechino moare...

„Arlechino moare...“ este un atelier condus de Antoaneta Cojocaru, prezentat într-o manieră simbolistă, provocatoare, în care actorii se confruntă uneori miraculos, alteori terifiant cu propriile lor măşti, speranţe şi orgolii.

Pentru Adrian Ciobanu, actorul care-l interpretează pe Arlechino, spectacolul reprezintă „o provocare la adevăr, un text care m-a făcut să caut în profunzime un personaj în care am crezut cu întreaga mea fiinţă“, iar soprana Raluca Oprea, interpretând rolul „Moartea“, ni se confesează, la rându-i, emoţionant: „«Arlechino moare...» este cea mai fascinantă experienţă a parcursului meu artistic... La acest personaj m-a atras ambiguitatea trăsăturilor şi permanenta sa peregrinare între viaţă şi moarte, real şi ireal... o sumă a celor mai profunde stări, la hotarul dintre realitate şi inefabil“.

Critică- Arlechino în contratimp

„În dicţionarele de personaje, Arlechino este definit drept vesel, pierde-vară, candid. Singurul duşman al acestui incorigibil îndrăgostit de viaţă este Timpul. În spectacolul Teatrului Bulandra care inaugurează cel mai nou şi interesant spaţiu scenic din Bucureşti, Arlechino se luptă cu normele, cu prejudecăţile „lumii civilizate”, cu somnul, cu Moartea care nu e altceva decât pierderea inocenţei şi a entuziasmului.“ (13 iunie 2012)


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639582-08-19

Mai multe imagini:
În lupta cu prejudecăţile 'lumii civilizate”, Arlechino moare...
zoom
În lupta cu prejudecăţile 'lumii civilizate”, Arlechino moare...
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz