2020-04-07 00:40

Interesanta viață a „japonezei” din celebrul serial „Dallas”

 |  15:30
Interesanta viață a „japonezei” din celebrul serial „Dallas”

A apărut pentru prima dată pe micile ecrane când avea 5 ani, în câteva clipuri promoţionale. După absolvirea liceului South Dade Senior, în 1968, s-a înscris la Colegiul Miami-Dade pentru a studia medicina. Un accident de automobil avea să o trimită pe patul de spital pentru mai multe luni. În urma acestui eveniment traumatic a decis să-şi schimbe radical viaţa, a renunţat la studiile medicale şi s-a îndreptat spre actorie…

Este vorba despre actriţa Victoria Principal, care tocmai a împlinit 70 de ani! Actriţa şi scriitoarea Vickie Ree Principal, cunoscută sub numele Victoria Principal, celebră pentru rolul Pamela Barnes Ewing din serialul "Dallas", s-a născut la 3 ianuarie 1950 în Fukuoka, Japonia. Şi-a petrecut primele trei luni de viaţă în Japonia, deşi ambii săi părinţi au fost americani, fapt datorat poziţiei pe care tatăl său, Victor Principal, o ocupa în Aviaţia Statelor Unite şi care îl determina să călătorească des, potrivit paginii oficiale de Facebook a actriţei.

Momentul când viața ei s-a schimbat, cu adevărat

După o perioadă de studiu cu Jean Scott, profesor la Academia Regală de Artă Dramatică din Londra, în 1970, a primit primul său rol în pelicula "The Life and Times of Judge Roy Bean" (1972), în regia lui John Huston. Prestaţia sa i-a adus prima nominalizare la Globurile de Aur, categoria Cel mai promiţător debut.

În 1973 a jucat în "The Naked Ape" şi, în acelaşi an, a pozat pentru Playboy. Perioada imediat următoare nu a fost una strălucită, singura prezenţă notabilă fiind în filmul "Earthquake". Viaţa ei avea să se schimbe profund, atunci când a citit, întâmplător, scenariul serialului "Dallas", convinsă fiind că rolul Pamelei i se potriveşte ca o mănuşă. Avea să joace în faimosul serial transmis de CBS şi produs de Lorimar din 1978 până în 1987. Încă din 1980, serialul ''Dallas'' a avut parte de un succes internaţional notabil, unele episoade stabilind recorduri mondiale de audienţă.

În 1983, Victoria Principal a fost nominalizată pentru a doua oară la Globurile de Aur pentru Cea mai bună actriţă într-un serial. Pamela Barnes Ewing a fost, alături de soţul ei Bobby Ewing, interpretat de Patrick Duffy, una din principalele atracţii ale serialului şi, în cel de-al nouălea sezon, cel mai important personaj.

După 1987, Victoria a înfiinţat propria companie de producţii destinate micului ecran, făcând parte din distribuţia câtorva dintre filmele astfel realizate, precum: "Naked Lie" (1989), "Blind Witness" (1989) sau "Sparks: The Price of Passion" (1990). De-a lungul timpului, a fost invitată în câteva seriale şi sit-com-uri, cum ar fi "Home Improvement" şi "The Practice". În anul 2000, a făcut parte din distribuţia serialului "Titans", produs de Aaron Spelling. Audienţele extrem de scăzute au făcut ca doar 11 dintre cele 13 episoade filmate să fie difuzate de NBC.

Frumuseţea anilor ‘80

Cât privește viața personală, Victoria a fost căsătorită de două ori şi nu are copii. Celebra actriță a fost măritată, printrere altele, și cu un chirurg estetician, însă ea a spus că niciodată nu a suferit nicio intervenţie chirurgicală majoră. Însă, potrivit unora dintre articolele care au apărut de-a lungul vremii în presa americană, se pare că aspectul ei actual nu pare să fie unul natural. Oricum ar fi, Victoria Principal se numără printre cele mai îndrăgite actriţe și este considerată frumuseţea anilor ‘80. Are la activ o piesă single - "All I Have to Do Is Dream", înregistrată în 1981 în duet cu compozitorul englez Andy Gibb. La mijlocul anilor 1980, a devenit interesată de terapiile naturiste şi a pus bazele companiei Principal Secret, producătoare de produse destinate îngrijirii tenului. Iniţiativa sa a avut un succes remarcabil iar în prezent numele Principal Secret cuprinde o întreagă gamă de cosmetice şi chiar bijuterii.

Patru cărți

În aprilie 2019, Victoria Principal a decis să se dedice exclusiv fundaţiei sale caritabile - The Victoria Principal Foundation for Thoughtful Existence, cu accent pe protecţia mediului. În plus față de toată această activitate, Victoria este și scriitoare. Cele patru cărţi ale sale abordează subiecte precum fitness, înfrumuseţare, nutriţie şi sănătate. Sistematic vorbind, în 1983 a publicat "The Body Principal", în anul următor - "The Beauty Principal" iar în 1987 "The Diet Principal". În 2001, a lansat cea de-a patra carte, "Living Principal", care s-a aflat timp de 12 săptămâni în topul New York Times Best Seller.

Printre premiile şi distincţiile pe care actrița le-a primit de-a lungul timpului se numără "Afacerista anului", din partea Asociaţiei Naţionale a Afaceristelor (1995) şi Premiul "Bravo Otto" pentru excelenţă în televiziune şi film (1981, 1982).


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine