2020-02-21 20:52

INTERVIU. Florin Dumitrescu, Sorin Bontea şi Cătălin Scărlătescu au dezlănţuit “Iadul Bucătarilor”

 |  00:01
INTERVIU. Florin Dumitrescu, Sorin Bontea şi Cătălin Scărlătescu au dezlănţuit “Iadul Bucătarilor”

Chefii Florin Dumitrescu, Sorin Bontea şi Cătălin Scărlătescu au revenit, luni seara, pe micul ecran cu ”Hell's Kitchen – Iadul Bucătarilor”. După ce au devenit cunoscuţi în urma emisiunii de la PRO TV, chefii au ales, în această toamnă, Antena 1, mizând pe un nou format tv. Dumitrescu, Bontea şi Scărlătescu au dezvăluit într-un interviu oferit ziarului PUTEREA motivele care i-au determinat să dea PRO-ul pe Antenă, şi, bineînţeles, ne-au vorbit despre show-ul culinar care pune la bătaie un premiu de 80.000 de euro, şi în care concurenţii sunt monitorizaţi permanent. De altfel, maeştrii bucătari au povestit cum a luat naştere pasiunea pentru gastronomie, şi cum li s-a schimbat viaţa după ce au cunoscut celebritatea.

“Hell's Kitchen - Iadul Bucătarilor”, după cum îi spune şi numele promite să fie o emisiune extrem de dură! Voi v-aţi format deja o imagine de duri, de asemenea, iar mulţi dintre concurenţii de la “MasterChef” veneau în faţa voastră cu lacrimi în ochi sau tremurând! La ce să ne aşteptăm de acum înainte?

Sorin Bontea: Vorbim de cu totul și cu totul de alt format. Sigur că vom fi duri, poate chiar mai duri, aici vorbim de service a la carte și în bucătărie nu e loc de întors. Vom avea mari pretenții de la cei ajunși în show.

Florin Dumitrescu: Sigur că vom fi duri, dar vom avea și cu cine, mai ales că vorbim de oameni care nu sunt străini de bucătărie şi care sunt oarecum rodați, dacă pot să spun așa, cu acest domeniu.

Cătălin Scărlătescu: Să vă așteptați să vedeți viața reală dintr-o bucătărie profesionistă, care este cum vreţi voi, numai romantică nu. Armată e puțin spus.

Ce v-a convins să alegeţi un nou show, un alt post tv? Spuneţi trei motive care v-au determinat să faceţi parte din echipa “Hell's Kitchen”.

Sorin Bontea: M-a convins formatul, este un show nou pe piața din România, dar pe care îl urmăream în varianta originală, cu Gordon Ramsey. Pentru noi este o provocare, mai ales că veți avea ocazia să vedeți ce înseamnă munca unui bucătar adevărat. La fel de importantă este și echipa, o echipă cu care noi lucrăm încă de când am intrat în televiziune, suntem o echipă sudată, funcționăm perfect împreună, iar eu sunt de părere că în orice domeniu, oricât de bun ai fi, nu valorezi nimic fără echipa ta.

Florin Dumitrescu: Au fost mai mulți factori. Echipa de producție este unul dintre ei. Suntem o familie bine închegată, muncim cel mai bine în această formulă. Eu am mai spus asta, un om de unul singur nu poate face performanță, indiferent în ce domeniu activează. O echipă bună, de oameni profesioniști îți va asigura întotdeauna calitate și constanță în ceea ce faci. Pentru asta e făcută echipa și pentru asta eu îmi iubesc atât de mult echipa. În plus, îmi doream mult să fac acest format și recunosc că simțeam nevoia unei noi provocări. Show-ul este unul spectaculos, cei care au urmărit variantele din străinătate știu la ce mă refer.

Cătălin Scărlătescu: Motivele sunt mult mai multe în realitate... Segall, Bontea, Dumitrescu sunt doar trei dintre ele... iar numele show-ului spune tot.

V-a schimbat în vreun fel celebritatea? Ce beneficii şi ce dezavantaje v-a adus?

Sorin Bontea: Pe mine nu m-a schimbat ca om, am învățat că viața te duce în situații în care trebuie să te adaptezi. Orice domeniu are și bune și rele. Până acum cred că am avut parte de beneficii în alegerea pe care am făcut-o, nu simt în momentul ăsta să existe dezavantaje.

Florin Dumitrescu: Cred că orice expunere vine la pachet cu niște schimbări, important este să rămâi om și să nu te abați de la principiile tale de viață. Eu unul am constatat că oamenii sunt mult mai prietenoși pe stradă, în diverse instituții, pe unde merg în general. Chiar mă gândeam zilele acestea ce bine ar fi dacă oamenii ar fi prietenoși fără un motiv anume, indiferent dacă te văd la tv sau nu. Ne-ar fi mult mai bine. Dezavantaje? Hmmm... De exemplu, în concediu nu poți să stai liniștit pe şezlong mai mult de jumătate de oră fără să te ridici ca să faci poze.

Cătălin Scărlătescu: Ca om deloc, ca viață imens. Beneficiile sunt firești, e vorba de faptul că ești recunoscut, dar ele sunt și cele mai mari dezavantaje dacă nu le poți gestiona corect.

Cum vă descurcaţi în viaţa de zi cu zi cu fanii, ţinând cont că multe persoane vă ştiu doar imaginea de duri de la televizor. Aţi avut vreodată vreun conflict cu admiratorii?

Sorin Bontea: Sunt păreri și păreri, oameni care mă roagă să zâmbesc mai des, oameni care îmi spun că sunt prea dur sau alții care mă felicită pentru această atitudine. Eu le ascult părerile tuturor, e firesc ca opiniile să fie împărțite.

Florin Dumitrescu: Nu am avut conflicte cu nimeni. Într-adevăr, există persoane care încearcă să epateze cu abordări care mai de care mai inventive.

Cătălin Scărlătescu: La început a fost un pic mai ciudat, pentru că nu eram obișnuit să fiu oprit pe stradă, apoi totul a devenit ceva normal. Conflicte nu am avut, dar în același timp sunt conștient că nu e obligatoriu să te placă toată lumea.

Florin, viaţa ta s-a schimbat la 180 de grade de când ai intrat în lumea showbizului. Te-ai căsătorit de curând şi ai o fetiţă minunată! Ţi-ai deschis chiar şi un restaurant! Ce urmează acum? Ce planuri mai ai pentru viitor?

Florin Dumitrescu: Îmi doresc să facem un supershow cu acest nou proiect, ”Hell's Kitchen – Iadul Bucătarilor”, apoi îmi doresc să îmi deschid, îmi maximum doi ani, propriul meu restaurant (cel de care spuneți voi nu este restaurantul meu, momentan sunt angajat în două restaurante, în unul sunt executive chef și în altul consultant), îmi doresc încă un copil, cel puțin, îmi doresc să ofer familiei mele un trai liniștit. Cam astea sunt motivele pentru care muncesc atât de mult, asta mă ține în priză mereu.

Dar voi, Sorin şi Cătălin, la ce vă gândiţi pentru viitor?

Sorin Bontea: Deocamdată îmi doresc să dau tot ce am mai bun pentru noul proiect ”Hell's Kitchen – Iadul Bucătarilor”, sperăm ca toți pasionații de arta culinară să ne urmărească. Apoi vom vedea.

Cătălin Scărlătescu: Doar la lucruri bune, mă gândesc la ziua când mă voi sui pe barcă și lumea va fi numai a mea.

De ce gastronomia? Cum aţi ales această meserie?

Sorin Bontea: E un domeniu care m-a fascinat de mic. Mama mea a fost bucătăreasă și practic am crescut alături de ea în bucătărie. Mereu mi-a plăcut să stau cu ea atunci când gătea și ușor, ușor am început să o și ajut. Așa s-a prins de mine microbul gastronomiei și așa am ajuns să-mi doresc să devin bucătar.

Florin Dumitrescu: Pentru că altceva nu m-a atras. M-am regăsit în acest domeniu și nu mi-a plăcut să fac nimic altceva atât de mult. Am descoperit că bucătăria este unul dintre acele domenii în care poți pleca de la zero și poți ajunge foarte, foarte sus, singurele limite fiind propria-ți minte și forță de muncă.

Cătălin Scărlătescu: Cred că mai degrabă ea m-a ales pe mine, când te naști aproape efectiv în bucătărie este greu să se întâmple altfel.

Vi s-a întâmplat să fiţi în situaţii de criza? În care să rataţi un preparat? Cum acţionaţi în astfel de momente?

Sorin Bontea: În bucătărie apar mereu momente tensionate și situații de criză, sigur că le-am trăit și eu. Însă important e să nu te pierzi cu firea și să dai tot ce ai mai bun, pentru că pe client îl interesează nu stresul din bucătărie, ci preparatul din farfurie.

Florin Dumitrescu: De regulă, într-un restaurant ca la carte se întâmplă des să fii în criză de timp și sub presiune. Cel mai important atunci este să nu te pierzi cu firea și să livrezi la timp tot ce ți se cere. În astfel de momente contează enorm abilitatea de a improviza, când o ai te poți numi un bucătar foarte bun. Restaurantul a la carte este, dacă vreți, serviciul de urgență al Horeca.

Cătălin Scărlătescu: Sigur că se întâmplă să ai parte de situații de criză, important este să nu intri în panică. Preparate se mai ratează, dar și mai important e să nu ajungă așa pe masa clientului. Acționez cu calm și foarte multă știință.

Care este preparatul vostru preferat? Ce vă place să gătiţi cel mai mult?

Sorin Bontea: Nu am un preparat favorit, mie îmi place să gătesc și punct. Chiar și o simplă supă, de exemplu. Important e să gătesc.

Florin Dumitrescu: Sunt genul de bucătar care gătește de toate. Dacă ar fi totuși să numesc câteva preparate, aș spune că trag un pic spre fructe de mare, pește și tipuri de carne de care alți bucătari fug, cum ar fi diverse organe, ficat de gâscă, pipote, apoi guvizi sau melci.

Cătălin Scărlătescu: Am răspuns la întrebarea asta de foarte multe ori, este ca și cum ai întreba un părinte care este copilul său preferat, presupunând că are minim doi.

Femeile sau bărbaţii gătesc mai bine?

Sorin Bontea: Cred că bărbații. Dar nu pentru că femeile nu ar fi pricepute sau talentate, ci pentru că e un domeniu dur, o meserie foarte grea, care necesită efort fizic, nopți pierdute, sărbători și vacanțe ratate. Mă gândesc că de la o anumită vârstă preocupările femeilor se întreaptă și către copii, familie... Asta nu înseamnă că ele nu sunt bune în bucătărie. Oricum, se pare că în meseria asta suntem mai mulți bărbați.

Florin Dumitrescu: Într-o bucătărie profesionistă aleg întotdeauna bărbații. În bucătăria de acasă, lipsită de stres, aleg întotdeauna femeile. Suntem total diferiți ca stiluri de muncă, femeia este o foarte bună bucătăreasă într-un mediu linșitit, unde să nu o streseze nimeni, în schimb bărbații țin mai mult la tăvăleală, pot sta 18 ore în picioare într-o bucătărie.

Cătălin Scărlătescu: Nu e o regulă, în schimb există mai mulți bărbați bucătari profesioniști, pentru că fac față fizic mai bine durității pe care o presupune bucătăria.

Care este cea mai mare greşeală pe care o poate face un bucătar?

Sorin Bontea: Să nu știe să gătească. 

Florin Dumitrescu: Compromisul. E, după părerea mea, cel mai mare defect al bucătarilor, acela că acceptă să gătească cu concentrate sau prafuri, că nu își formează un stil propriu și că din bucătari de restaurant ajung bucătari personali pentru anumiți clienți.

Cătălin Scărlătescu: Să își închipuie că știe totul despre bucătărie.

“Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor” aduce la Antena 1 o competiție culinară fără precedent, care aruncă în luptă 20 de concurenți ce se vor duela în arome și gusturi nebunești pentru a câștiga marele premiu în valoare de 80.000 de euro. Filmat într-un decor cu totul și cu totul spectaculos, un decor format dintr-un restaurant și doua bucătării utilate cu ustensile de ultimă generație, cu o casă în care locuiesc concurenții și o terasă în aer liber, show-ul este o reală provocare atât pentru participanți, cât și pentru jurați.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-09-22

Mai multe imagini:
INTERVIU. Florin Dumitrescu, Sorin Bontea şi Cătălin Scărlătescu au dezlănţuit “Iadul Bucătarilor”
zoom
INTERVIU. Florin Dumitrescu, Sorin Bontea şi Cătălin Scărlătescu au dezlănţuit “Iadul Bucătarilor”
zoom
INTERVIU. Florin Dumitrescu, Sorin Bontea şi Cătălin Scărlătescu au dezlănţuit “Iadul Bucătarilor”
zoom

INTERVIU. Florin Dumitrescu, Sorin Bontea şi Cătălin Scărlătescu au dezlănţuit “Iadul Bucătarilor”
zoom
INTERVIU. Florin Dumitrescu, Sorin Bontea şi Cătălin Scărlătescu au dezlănţuit “Iadul Bucătarilor”
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine